Afbeelding
foto Robert Westera

Tangarine en Hedon Productiehuis werken samen aan nieuwe liveshow

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De in Zwolle gevestigde band Tangarine en Hedon Productiehuis gaan samenwerken voor de ontwikkeling van de nieuwe liveshow van Tangarine. Hedon Productiehuis en Hedon zullen hun kennis, creativiteit en middelen inzetten om de band te ondersteunen.

Arnout en Sander Brinks (Tangarine) zijn vaak in Hedon te vinden: op het podium, in de oefenruimtes en als bezoekers. Voor de ontwikkeling van hun nieuwe show is een organische samenwerking ontstaan met het team van Hedon. In het najaar zal Tangarine hun nieuwe show presenteren aan het publiek.

De samenwerking tussen Hedon Productiehuis en Tangarine is voor beide partijen waardevol. Mano Scherpbier, zakelijk leider van Hedon Productiehuis: “We zijn erg trots dat een ervaren band als Tangarine de keuze maakt om samen te werken met Hedon Productiehuis. Dit geeft zowel de band als onze organisatie de mogelijkheid onze verschillende expertises te bundelen als een team. Dankzij deze samenwerking kunnen we onder andere de liveshow van Tangarine nog beter maken. Deze stap past goed bij de ambities van Hedon om duurzame relaties aan te gaan met artiesten van naam en samen hun dromen waar te maken.”

De eerste stappen in de samenwerking zijn inmiddels gemaakt, tijdens diverse sessies is er al nagedacht over podiumopstelling, uitstraling, decor en lichtplan. Arnout Brinks: “Hedon heeft veel kennis en ervaring in huis. Op specialistisch vlak kunnen zij ons erg goed helpen en creatief bijdragen. Daarnaast kunnen we een goed idee ook vaak direct uitproberen in de zaal.” Naast Arnout en Sander zal Tangarine straks met een frisse band op het podium staan. Sander Brinks: “We hebben de coronaperiode gebruikt om veel songs te schrijven en merken dat we meer opschuiven naar pure popliedjes. Om die liedjes goed uit te kunnen voeren en het gevoel maximaal over te brengen bij het publiek moet elk detail kloppen. Het moet een totale beleving worden. Dat is voor ons een flinke uitdaging, maar het is ook heel inspirerend om daarbij te kunnen samenwerken met het team van Hedon.”

Over Tangarine

Tangarine bracht sinds 2010 diverse albums uit en brak bij het grote publiek door als huisband van De Wereld Draait Door (2014). Daarna volgden succesvolle tours in het club- en theatercircuit. In de afgelopen periode heeft de eeneiige tweeling gewerkt aan nieuwe songs. Met producer Gordon Groothedde werden de nummers opgenomen in zijn studio in Zutphen. Later dit jaar zullen de eerste singles verschijnen en in het najaar zal de band de nieuwe show presenteren voor publiek.

Fred Sollie