De heer Kok fietst de eerste meters.
De heer Kok fietst de eerste meters. foto aangeleverd

Geïnspireerd door 100-jarige Brit starten bewoners van Myosotis een fiets-challenge

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Op afdeling Nieuwe Markt in Myosotis zitten de mensen vaak binnen met dit mooie weer. Ze praten met elkaar en spelen spelletjes maar Team Welzijn wil hen in beweging krijgen. Er is echter maar één labyrintfiets en die wordt veel gebruikt. Team Welzijn bedacht daarom een plan met hulp van de heer Kok, oud-eigenaar van de gelijknamige fietsenzaak in Kampen.

Doel is om nog een labyrintfiets aan te schaffen. Dat is een fiets met een beeldscherm waarmee de ouderen door Kampen, Amsterdam of Parijs kunnen fietsen. Zo'n fiets kost 8.500 euro. Het team laat zich hierbij inspireren door de Engelsman Tom Moore. Die haalde in april 2020 voor zijn 100ste verjaardag geld op om corona-patiënten te helpen. Hij hoopte 1100 euro op te halen, maar haalde maar liefst 7 miljoen euro op.

De afdelingen in Myosotis die zo'n fiets willen, komen in actie. De komende vier weken hebben zij daarvoor zo'n fietslabyrint te leen. Elke dag fietsen cliënten en zorgmedewerkers een eindje. Vijftienhonderd kilometer is het doel. De eerste is meneer Kok. Daarna stappen ook zorgmedewerkers en nog een paar bewoners van Myosotis op de fiets. Daar zoeken ze sponsors bij. De eerste sponsors hebben zich al gemeld. Na een brief aan de familie van bewoners, meldden onder andere Kok Fiscale Dienstverlening en Van Dijk Bikes zich direct. Zij gaven het startschot voor nieuwe labyrintfietsen voor ouderen die niet buiten kunnen fietsen.

Hoe te sponsoren?

Wie dit initiatief wil ondersteunen kan een donatie overmaken aan Vrienden van IJsselheem: NL72 SNSB 0961 0114 24 onder vermelding van Fietslabyrint Myosotis. Vanaf 16 februari fietsen ze vier weken lang elke dag een paar kilometer. Het geld dat zij binnenhalen wordt geheel gebruikt om fietslabyrinten te kopen voor ouderen die wonen in een woonzorglocatie, in principe voor Myosotis.

Voor eventuele vragen kan contact worden opgenomen met Désiré via (038) 339 44 93.