Afbeelding
foto aangeleverd

Voorleestassen uitgedeeld met Prentenboek van het Jaar

Algemeen

KAMPEN - Kinderen van groep 1 en 2 van OBS Dirk van Dijk en kinderen van kinderopvang de Vlieger kregen afgelopen vrijdag een voorleestas met daarin het boek ‘Coco kan het’ en een knuffeltje van Coco of een knutselplaat. Hiermee kunnen ze ook thuis lezen uit dit boek dat dit jaar is verkozen tot Prentenboek van het jaar. 

De school werkt samen met kinderopvang De Vlieger van Prokino en met Bibliotheek Kampen aan een doorgaande leeslijn. Daarbij is veel aandacht voor lezen, leesplezier en praten over boeken.  Kinderen van de OBS Dirk van Dijk en De Vlieger hebben de beschikking over een schoolbieb. Volgens de school is dat belangrijk, want veel (voor)lezen maakt dat kinderen ook beter worden in taal en lezen. 

Voorleesconsulent Monique van Bibliotheek Kampen vertelt: “Ik zag de actie waarbij Stichting Lezen voorleestassen beschikbaar stelde voor kinderen uit groep 1 en 2. In overleg met school heb ik hen hiervoor aangemeld. Op het moment dat duidelijk werd dat de OBS Dirk van Dijk hiervoor uitgekozen was, hebben we gezocht naar mogelijkheden om ook kinderen van de kinderopvang hierbij aan te laten sluiten. En dat is gelukt. We hopen dat alle kinderen er thuis vaak uit zullen lezen. Een aantal kinderen hebben ook een Turkse, Arabische of Poolse vertaling mee naar huis gekregen zodat deze kinderen ook in de eigen taal van de ouders voorgelezen kunnen worden.”

Burgemeester Bort Koelewijn heeft in beide kleuterklassen de kinderen voorgelezen uit ‘Coco kan het’. De kinderen van de kinderopvang werden voorgelezen door hun eigen leidsters. De afgelopen week stond het boek centraal op school en in de kinderopvang.

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16