Afbeelding
Aangeleverd.

Speel-O-Theek een uitkomst voor veel ouders

Algemeen

KAMPEN - Wat een bibliotheek is voor boeken, is een Speel-O-Theek voor speelgoed. In wijkcentrum Reyersdam is Speel-O-Theek ’t Hobbelpaard te vinden. Ook tijdens de lockdown kan men daar terecht voor een keur aan speelgoed: van gezelschapsspellen en buitenspeelgoed, tot aan keukentjes en Playmobil.

Voor veel ouders is dat een uitkomst: “Je schaft voor je kind niet gelijk duur speelgoed aan maar leent het eerst bij de Speel-O-Theek om te kijken of het een succes is. Zo niet, dan heb je je behoed voor een miskoop. Maar het lenen heeft nóg een groot voordeel: is je kind ermee uitgespeeld, dan breng je het terug en leent iets anders. Zo heb je steeds iets nieuws in huis”, aldus de organisatie.

Momenteel is de behoefte aan variatie en afwisseling van speelgoed groot. Via een Toy-To-Go-loket aan de nooduitgang (naast de Reflexhal aan de Dr. Damstraat) kunnen leden op afspraak speelgoed komen lenen. Vooraf kan via de online-catalogus een keus gemaakt worden uit ruim 600 items. Ingeleverd speelgoed wordt 72 uur in quarantaine gezet en daarna grondig schoongemaakt.

De Speel-O-Theek telt rond de 130 leden en nieuwe leden zijn welkom. Inschrijven kan digitaal via www.speelotheekhobbelpaard.nl. Na inschrijving ontvangen nieuwe leden per mail hun lidnummer waarna zij een afspraak kunnen plannen en speelgoed reserveren. Een lidmaatschap kost 20 euro per jaar. Hiermee kan men per keer 2 stuks speelgoed voor maximaal 4 weken lenen. In de maand februari is er een speciale Lockdown-actie: ieder lid dat zich vóór 1 maart aanmeldt, mag tot 1 april 2021 gratis speelgoed komen lenen.

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16