De brandweer was nog lang op locatie bezig. Ook Weever sloopwerken was in de avond ingeschakeld.
De brandweer was nog lang op locatie bezig. Ook Weever sloopwerken was in de avond ingeschakeld. Sandra van Unen.

Politie zoekt getuigen van ontstaan brand Oudestraat (één persoon is aangehouden)

Algemeen

KAMPEN - De politie zoekt getuigen van de brand die zondagmiddag woedde in een woning aan de Oudestraat. Waarom zij ooggetuigen zoekt, noemt de politie niet, maar de Brug sprak eerder vandaag ooggetuigen die de suggestie van brandstichting opwierpen. Mogelijk hangt de zoektocht naar ooggetuigen hiermee samen. Na de brand is door de politie ook een persoon aangehouden. Verdere details zijn niet gemeld.

Buurtbewoners stelden vlak voor de brand een klap gehoord te hebben. “Dat zou maar zo een brandbom geweest kunnen zijn”. Deze suggestie is echter nog op geen enkele manier bevestigd door de autoriteiten.

De brand werd vanmiddag rond 15.15 uur gemeld. Rond 16.00 uur had de brandweer de brand onder controle. Het pand brandde volledig uit. Er zijn geen gewonden bij de brand gevallen.

De politie zoekt getuigen van de brand die nog geen contact met de politie gehad hebben. “Ben je getuige geweest, of heb je ZELF Camerabeelden van deze brand, dan vragen we je om contact met ons op te nemen.”, aldus de politie op haar facebookpagina. Dat kan via 0900-8844 of via een privébericht op Facebook.

Maandagochtend rond 10.00 uur is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden in de raadszaal van het Stadhuis.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39