Afbeelding
FOTO TENNEKES

Stoepborden voor horeca-ondernemers

Algemeen

KAMPEN - Horeca-ondernemers in de binnenstad van Kampen kregen op 23 maart  allemaal een gratis stoepbord, als warming-up voor het nieuwe seizoen en als steuntje in de rug in coronatijd. De eerste exemplaren werden feestelijk overhandigd door Jimmy Croymans aan zijn collega’s. 

De horeca-ondernemers zijn optimistisch over de komende maanden. Binnenstadmanager Leo Hoksbergen vertelt waarom: “We hopen erop dat de terrassen onder voorwaarden gauw weer mogen worden gebruikt en het landelijke vaccinatieprogramma begint ook op stoom te raken. Wij staan met zijn allen graag klaar om straks weer bezoekers in de stad te mogen ontvangen. coronaproof natuurlijk.”

Uniforme uitstraling

Nu wordt de horeca vooral gepromoot via www.afhaleninkampen.nl en www.bezorgeninkampen.nl. Met de stoepborden kunnen ondernemers straks laten zien dat ze weer open zijn en welke regels er van toepassing zijn voor een plezierige en veilige ontvangst. Hoksbergen: “Omdat alle horeca eigenaren dezelfde stoepborden krijgen, blijft de uitstraling van de binnenstad behouden. Waar andere steden steeds meer last krijgen van verrommelling, gaan wij nu juist voor kwaliteit. Daar is samenwerking voor nodig en gelukkig gaat dat in Kampen hartstikke goed!”

Ondersteuning

De stoepbordenactie is een gezamenlijk initiatief van de stichting Horeca Kampen en stichting Kampen Partners, die verantwoordelijk is voor het binnenstadmanagement en de citymarketing van Kampen. De borden worden voor een groot deel betaald door de Provincie Overijssel, die in het kader van de crisisaanpak extra budgetten voor ondernemersondersteuning heeft vrijgemaakt.