Afbeelding
Ingeborg Lukkien

Voorpret voor meivakantie kan beginnen

Algemeen

KAMPEN - Veel scholieren zijn al vrij vanaf 24 april, maar alle kinderen hebben in ieder geval de eerste week van mei vakantie. Ook met de coronaregels is er nog veel te doen in Kampen. Daarom lanceert Kampen Partners vanaf 22 april de landingspagina www.meivakantiekampen.nl. Lezers van De Brug krijgen alvast een exclusief voorproefje.

Bij Kalter Aardbeien is een drive-in gemaakt: ‘kom in de kas’ maar dan anders. Op de website komt ook een picknick-arrangement te staan van biologische schapenboerderij De Vreugdehoeve, en Kamper Events biedt inwoners van Kampen een breed activiteitenpakket aan. Er valt onder meer te kiezen uit citygolf, een Kamper uientocht, klootschieten, beklimming van de Nieuwe Toren en het huren van e-choppers om de omgeving te verkennen.

Te water

Stoomgemaal Kampen is nu niet te bezichtigen maar er zijn wel roeibootjes, Canadese kano’s en waterfietsen te huur waarmee gevaren kan worden op de Machinekolk en omliggende kanalen. Een informatiekaart van de omgeving wordt bijgeleverd.

In de stad

Quintus houdt op woensdag 12 mei verschillende activiteiten, van ‘Peuter en kleuterdans’ en ‘Zeefdruk je eigen tas’ tot ‘Style en fotografeer een Rembrandtportret’. Daarnaast is de Kampen Stadsgids app uitgebreid met nieuwe wandel- en fietsroutes, zoals de beeldenroutes en een herdenkingsroute in het kader van 4 en 5 mei. Bij Intertoys liggen gratis werkboekjes klaar om op pad te gaan met dilemma’s over 75+1 jaar vrijheid.