Welpen planten struiken in het nieuwe deel van het Groene Hart in het Kamper Stadspark
Welpen planten struiken in het nieuwe deel van het Groene Hart in het Kamper Stadspark (foto: Maarten van Gemert)

Scouting plant groen aan in Groene Hart

Algemeen

(door Maarten van Gemert) 
KAMPEN – In zorgvuldig aangelegde en aangewezen vakken zijn er vorig weekeinde bomen en struiken geplant in het nieuwe deel van het Groene Hart. Onder toeziend oog van enkele gemeentewerkers en ouders, hebben welpen van Scouting Hanzeluiden de schop ter hand genomen. Deze uitbreiding van het Groene Hart moet zijn naam eer aan gaan doen en groen worden.

Met de sloop van het oude zwembad, ontstond een open ruimte die teruggegeven is aan het Groene Hart in het Stadspark van Kampen. Na het project van ParkLounge, dat niet aansloeg, wordt nu gewerkt aan de definitieve inrichting. Bij het inrichtingsplan is Scouting Hanzeluiden betrokken als één van de initiatiefnemers. De Scoutingjeugd stak afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen.

Nat
„Eigenlijk had dit eerder de grond ingemoeten,” merkte een gemeentelijke groenmedewerker op, „maar de grond was veel te nat.” Nadat hij de aan te planten struiken had uitgespreid, trokken de welpen handschoenen aan – niet alleen tegen vieze handen maar ”je wilt de meidoorn niet onder je nagels krijgen”, lachte de groene man in oranje hesje.
Het inrichtingsplan voorziet in enkele vakken voor beplanting. Een strook evenwijdig aan de Broedersingel moet het nieuwe evenemententerrein worden voor bijvoorbeeld het Full Color Festival.

Groen
Sleedoorn, meidoorn en Amerikaans krentenboompje vullen de plantenvakken. Een diversiteit aan bomen is aangeplant, zoals wilgen, esdoorns, prunussen, lindes en tamme kastanjes. Als laatste worden straks de bermen langs de wandelpaden aangepakt.
De groene uniformen van de welpen gaven het kale terrein een eerste groene aanblik. De nieuwe struiken en bomen moeten nog volop tot bloei komen. Uiteindelijk heeft de natuur het laatste woord.


De welpen planten struiken in het nieuwe deel van het Groene Hart (foto: Maarten van Gemert)

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00