Afbeelding
kampen.nl

Opening Ridderpad in het Groene Hart

Algemeen

KAMPEN - In het Groene Hart is met ingang van de meivakantie het Ridderpad geopend voor kinderen. Met houtsnippers is een spannende route aangelegd die te herkennen is aan de bordjes met het bijtje van Buitenschool. 

Bij kinderboerderij Cantecleer zijn vanaf dinsdag 4 mei tasjes te huur waarin opdrachten zitten om een gezellige middag te beleven. Alles is volledig in de buitenlucht en vol informatie over buiten leven, speciaal voor kinderen van 3 tot 10 jaar. De huur kost 4 euro per tasje. Het lopen van de route van 2 kilometer duurt inclusief de opdrachten en informatie iets meer dan een uur. De tasjes kunnen van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 15.00 uur worden gehuurd en mogen maximaal 2 uur worden gebruikt. Om het pad op zondag met de opdrachten te kunnen lopen, moeten de tasjes op zaterdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur worden opgehaald. 

Vanwege corona is het de bedoeling dat de tasjes voorlopig alleen door personen uit hetzelfde huishouden worden geburikt. Er zijn 20 tasjes beschikbaar. Op is op, maar telefonisch reserveren is mogelijk. Meer informatie bij kinderboerderij Cantecleer via 06 30123777. De opbrengst van de tasjes komt ten goede aan projecten in het Groene Hart. 

Buitenschool was een initiatief van Wijz Kampen en een samenwerking tussen Scouting De Hanzeluiden, de Natuurspeelplaats, Wijkpost Gemeente Kampen en ‘t Ukien. Voor het Ridderpad is ook kinderboerderij Cantecleer bij deze samenwerking aangesloten. Buitenschool en het Ridderpad zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Jeugd aan Zet.