Afbeelding
beeld aangeleverd

Zomerpakket als blijk van naastenliefde

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Wat doe je als gezin wanneer er geen geld is voor bijvoorbeeld zwembad, pretpark en een ijsje eten? Die vraag houdt Stichting Present in Kampen ook dit jaar weer bezig. Deze organisatie houdt daarom een zomerpakkettenactie om het leven van de gezinnen met een financiële achterstand wat zonniger te maken.

Door Corona zal de vraag groter zijn dan voorgaande jaren, verwacht de stichting. Fennanda Dekker is coördinator bij Present Kampen en vertelt over deze actie: “Mensen stellen (al dan niet in groepjes) een persoonlijk zomerpakket samen voor gezinnen in Kampen die het niet breed hebben en voor wie de zomer niet zo’n leuke periode is. Om hen heen gaan mensen met vakantie en graag zou zo’n gezin zelf ook eens wat extra’s doen, maar dat valt niet mee als je samen met je 2 kinderen van 70 euro in de week moet rondkomen. Juist in deze coronaperiode is het fijn als we deze zomer iets extra’s voor hen kunnen doen.”

Het pakket 

De inhoud van het samen te stellen pakket kan bijvoorbeeld bestaan uit tijdschriften, zomerspeelgoed, een toegangsbewijs voor een speeltuin of een cadeaubon van de ijssalon. Richtprijs voor een pakket is 30 euro maar meer of minder mag ook. Als het pakket klaar is wordt er een afspraak gemaakt met de samensteller van het pakket, de maatschappelijke organisatie en het gezin om het pakket daar te bezorgen. 

Fennanda Dekker: “Het persoonlijk langsbrengen kan wat ‘weldoenerig’ aanvoelen. We hebben dit expliciet nagevraagd bij hulpverleners en gezinnen en dat blijkt zo niet ervaren te worden. Vaak vinden ze het al heel bijzonder dat een iemand dit zomaar doet.” Eén van de samenstellers: “Het gezin zat al met koffie op ons te wachten. Ze waren enorm verrast en heel dankbaar voor dit pakket. We waren stil van hun verhaal. We hadden veel respect voor de manier zoals ze met hun tegenslagen omgingen en alle energie gebruikten om er voor hun kinderen te zijn. Voor hen en voor ons was het een bijzondere morgen”. 

Aanmelden
Wie een pakket wil samenstellen kan zich tot 3 juni aanmelden via www.presentkampen.nl

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 13 uur geleden