Afbeelding
beeld aangeleverd

In de voetsporen van de Van Rossems in Kampen

Algemeen

KAMPEN - Kampen zet op 12 en 13 juni de poorten wijd open voor fans van het populaire TV-programma ‘Hier zijn de Van Rossems’. Na de goed bekeken aflevering over Kampen hebben MarketingOost en Kampen Partners een manier bedacht om geïnteresseerden coronaproof in de voetsporen van de Van Rossems te laten treden. Op de website www.vanrossemsinkampen.nl zijn speciale coronaproof arrangementen gemaakt voor een authentieke Maarten, Vincent of Sis ervaring.

Ook het Stedelijk Museum Kampen doet mee aan het coronaproof evenement. Iedereen kan dus zolang de voorraad strekt tickets boeken voor een bezoek aan de historische Schepenzaal. Kunsthistorica Sis van Rossem was tijdens de TV-uitzending met name lyrisch over de beeldhouwkunst in deze zaal. Een overzicht van alle arrangementen is te vinden op www.vanrossemsinkampen.nl. 

De Van Rossems waren opvallend positief over de Hanzestad, op één ding na. Zoals Vincent van Rossem het verwoordde: “Probeer niet meer bezoekers te trekken, maar hou het stil! Kampen is een heel fijn stadje, maar vertel het niet verder”. Ondanks dat advies willen de organisatoren van “In de voetsporen van de Van Rossems” de kijkers toch de gelegenheid geven om net als de Van Rossems het Stedelijk Museum, de Bovenkerk, de Koggewerf en andere bijzondere plekken onder begeleiding te bezoeken. Ook is het mogelijk om een vaartochtje over de IJssel te maken en vanaf het water het stadsfront van Kampen te beleven.