Afbeelding
ijsselbiennale.nl

Culturele fietsroute IJsselbiënnale

Algemeen

REGIO - Een fietsroute van ruim 120 kilometer met 27 inspirerende verhalen van beeldend kunstenaars, die gaan over de impact van klimaatverandering op ons landschap. Dat is wat de IJsselbiënnale biedt aan Overijsselse en andere kunstliefhebbers. Deze kunstfietsroute kan tot en met 19 september gefietst worden.

“Een prachtige route waar kennis, actualiteit, kunst, recreatie en sport bij elkaar komen,” roemt gedeputeerde Eddy van Hijum deze fietsroute, die slingert door Overijssel en Gelderland. Initiatiefnemer is de stichting IJsselbiënnale. Zij zetten kunst in als aanjager, katalysator en een manier om met kunst de veranderingen in het landschap in beeld te brengen. 

Actuele kunstroute

De impact van klimaatverandering is het thema van de IJsselbiënnale 2021. “Wij hebben deze spannende, mooie en actuele fietsroute de titel ‘Tij, Tijd en Tijdelijkheid’ meegegeven,” zegt Mieke Conijn, directeur van de IJsselbiennale. “Maar liefst 27 professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland hebben zich speciaal voor deze route laten inspireren. Zij verbeelden door kunstwerken en installaties wat voor impact het klimaat op ons landschap heeft.” Langs de route worden plekken uitgelicht en verhalen verteld over het rivierenlandschap van de IJsselvallei.

Fietsen door het landschap

De beste manier om de IJsselbiënnale te beleven is op de fiets. De kunstroute is onderverdeeld in verschillende fietsetappes. Onderweg is er een gevarieerd programma te volgen met rondleidingen, lezingen van kunstenaars, muziek en theater in de uiterwaarden, bij sluizen en op landerijen. Meer info: www.ijsselbiennale.nl.