Afbeelding
archieffoto

Informatiebijeenkomst stedenbouwkundig ontwerp Sonnenbergkwartier

Algemeen

IJSSELMUIDEN - De gemeente Kampen, woningbouwcorporatie Beter Wonen, projectontwikkelaar Loostad B.V. Vastgoedontwikkeling en de Hersteld Hervormde Gemeente houden op 8 juli tussen 17.00 en 20.30 uur een informatiebijeenkomst over het stedenbouwkundig ontwerp voor het Sonnenbergkwartier in IJsselmuiden.

Deze bijeenkomst vindt plaats in De Hoeksteen aan de Goudplevier 103 in IJsselmuiden. In tijdsblokken van 30 minuten kan men vragen stellen en in gesprek gaan over het ontwerp. Vooraf aanmelden is verplicht. De informatie kan ook via de mail worden ontvangen. 

Het plan is om in het Sonnenbergkwartier in totaal 46 appartementen en grondgebonden woningen te realiseren. Daarnaast neemt de gemeente de nieuw te bouwen kerk voor de Hersteld Hervormde Gemeente (HHG) mee in de planontwikkeling. De raad is gevraagd naar zijn mening over de basisprincipes en over 2 voorgestelde stedenbouwkundige ontwerpen. Op 1 juli vergadert de raad hierover. De reactie van de raad en de input van bewoners en overige belangstellenden neemt het college mee in het ontwerpbestemmingsplan dat na de zomer ter inzage wordt gelegd. Daar kan iedereen zijn of haar zienswijze op indienen. Het streven is om het definitieve stedenbouwkundig ontwerp eind 2021 / begin 2022 door de raad vast te laten stellen.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst

Aanmelden kan tot en met donderdag 1 juli 2021 via deze aanmeldlink. De bijeenkomst is opgedeeld in blokken van 30 minuten. Bezoekers worden vooraf in een bepaald tijdsblok van 30 minuten ingedeeld. Mensen die zich aanmelden voor de inloopbijeenkomst ontvangen uiterlijk dinsdag 6 juli een mail in welk tijdsblok ze zijn ingedeeld.