Afbeelding
unknown

Exposities in gebouw Quintus

Algemeen

KAMPEN - Momenteel zijn meerdere exposities te bewonderen in Quintus: een groepstentoonstelling van professionele grafische kunstenaars, een expositie van Alioune Diagne en een expositie van Tom van Den Bosch. De exposities zijn tot 17 oktober te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gebouw. 

Op de Grafiek Expositie Kampen is het werk van 19 professionele grafische kunstenaars te zien. De kunstenaars reageerden op een oproep ter ere van de opening van de Grafiek Werkplaats Quintus. De tentoonstelling laat volgens Quintus zien hoe veelzijdig, karakteristiek en boeiend grafiekkunst is. De kunstenaars werken met verschillende technieken en thema’s. Naast grote prenten zijn er ook diverse kleinere werken en objecten te zien in de verkoopvitrine.

Alioune Diagne is een multidisciplinair kunstenaar; naast tekenen, schilderen, en beeldhouwen is hij actief als performer en professioneel danser. Alioune exposeert internationaal waaronder in zijn geboorteland Senegal. Terugkerend thema in zijn werk is het zoeken naar verbinding en de relatie tussen heden en verleden. Voor Quintus heeft Alioune een grote wandschildering gemaakt en zijn zijn schilderprojecten geëxposeerd in de danszaal, zijn beelden in de vitrine.

Het schilderwerk van Tom van den Bosch is volgens Quintus zonnig en verhalend. Hij combineert landschappen, gebouwen, stenen, mensen, dieren en details tot luchtige en schilderachtige verhalen.