Afbeelding
Aangeleverd.

Twaalf voorgangers houden Middagpauzediensten in Bovenkerk

Algemeen

Twaalf voorgangers van verschillende Kamper kerken houden deze zomer om de beurt Middagpauzediensten in de Bovenkerk. Deze rustpunten op de dag zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

De voorgangers houden wekelijks een moment van bezinning met samenzang, gebed en een overdenking. Het initiatief wordt jaarlijks gehouden voor de bezoekers van de Kamper Ui(t)dagen, die voor het tweede jaar vanwege corona niet doorgaan.

Deze diensten van circa een half uur trekken – naast Kampenaren – bezoekers uit het hele land. De samenkomst in het koor van de Bovenkerk is vrij toegankelijk. Wel is er een collecte. Na afloop is er mogelijkheid om na te praten.

De Middagpauzediensten zijn een initiatief van de Beraadsgroep van Kerken en de Bovenkerk. De Beraadsgroep houdt gedurende het jaar verschillende diensten en samenkomsten om de eenheid onder de Kamper kerken en hun leden te bevorderen. Ook werkt zij samen met de gemeente aan sociale en diaconale programma’s.

Voorgangers: Wilbert Dekker (Westerkerk), Hans Slotman (Eudokiakerk), Rinus van Warven (Lutherse Kerk), Guus Labooy (Hoeksteen), Sjoerd van de Velde (Vrije Evangelische Gemeente), Roel Venderbos (Nieuwe Kerk), Lex Boot (Open Hof), Bram Beute (Bazuinkerk), Kasper Jager (Open Hof), Maurits Luth (Baptisten), Jan Bouma (emeritus), Jeroen Kanis (SOZO). Organisten zijn afwisselend: Gerwin van der Plaats en Arjan Hubach.

Data: donderdagen 8, 15, 22 en 29 juli; 5, 12, 19 en 26 augustus; 2 en 9 september en zaterdag 11 september (Open Monumentendag).

Tijd: 12.30 tot 13.00 uur. 

Locatie: Bovenkerk Kampen

Informatie en contact: www.kerkeninkampen.nl of 038-2022034.

Nick de Vries

Nick de Vries