Arjen Hendriks, voorzitter Stichting Kamper Kogge en wethouder Holtland.
Arjen Hendriks, voorzitter Stichting Kamper Kogge en wethouder Holtland. Foto Tennekes

Werkgroep realiseert vijf bankjes in het Reevediep

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het Reevediep is vanaf 7 juli vijf bankjes rijker. Bezoekers van het Reevediep hebben zo meer mogelijkheden om uit te rusten van de fiets- en wandeltocht of om zittend te genieten van de natuur. 

Begin 2019 werd het Reevediep geopend door Koning Willem-Alexander en vervolgens opengesteld voor het publiek. In twee jaar tijd is het Reevediep uitgegroeid tot een prachtig natuurgebied, waar elke dag weer vele wandelaars en fietsers van jong tot oud gebruik van maken. 

In het Reevediep zijn bij de afronding van het project door Ruimte voor de Rivier een aantal banken aan de noordkant geplaatst. Aan de zuidkant stond helemaal niks. Bezoekers van het Reevediep gaven daarna met regelmaat aan bij de gemeente dat het zo fijn zou zijn als er bankjes geplaatst konden worden en dan met name aan de zuidkant. Initiatiefnemers vanuit de wijk Het Onderdijks, Gemeentebelang Kampen en Stichting Kamper Kogge staken de koppen bij elkaar en riepen, gefaciliteerd door de gemeente, de werkgroep ‘bankjes Reevediep” in het leven. De werkgroep had als doel om in samenwerking met sponsoren ervoor te zorgen dat het Reevediep voorzien zou worden van een aantal bankjes. Door middel van een samenwerkingsverband zijn de bankjes vervolgens tot stand gekomen. De gemeente Kampen heeft gekapte bomen geschonken aan de Stichting Kamper Kogge. De Stichting heeft dit hout verzaagd tot planken en van deze planken banken gemaakt. Vervolgens zijn de bankjes naar de definitieve locatie in het Reevediep vervoerd door medewerkers van PGVZ.

Totstandkoming banken 

De vijf banken in het Reevediep zijn tot stand gekomen via medewerking en/of sponsoring door Werkgroep ‘bankjes Reevediep’, Stichting Kamper Kogge, Stichting tot behoud Kamper Botters, Gemeente Kampen, WDOD, BWO BV, Aweka, BPD Ontwikkeling BV, Comcept, Ploegam, Gastvrije Randmeren, Isala Delta Bouwcombinatie Boskalis Van Hattum en Blankevoort, Roosdom Tijhuis, PGVZ.