Afbeelding
Eigen foto

Boete voor dodelijk ongeval na aanrijding met fietser

Algemeen

ZWOLLE (JPZ)– De automobilist uit IJsselmuiden die bij een verkeersongeval in mei vorig jaar in Wilsum een fietser over het hoofd zag, heeft een boete van 750 euro gekregen. De fietser bezweek ruim twee weken na het ongeval aan zijn verwondingen.

De automobilist had liever haar auto in de prak gehad en dat de fietser was blijven leven, zei ze de rechters in Zwolle twee weken terug. Het mocht niet zo zijn. De fietser die ze op 11 mei 2020 op de Quarles van Uffordweg in Wilsum aanreed, bezweek later die maand aan zijn verwondingen. Ze had de fietser over het hoofd gezien. Pas na de klap zag ze de fietser in de berm liggen. De politie constateerde dat de auto de fiets vol geraakt moet hebben. De fietser werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht waar hij uiteindelijk kwam te overlijden. 43-jarige M. van de W. had meteen goed contact met de nabestaanden. “Zij kennen de Here ook en dat steunt ons allemaal”, zei ze emotioneel op de zitting.

De rechtbank acht bewezen dat de vrouw een verkeersfout maakte omdat ze de fietser voorrang had moeten verlenen. Het Openbaar Ministerie had ook een boete van deze hoogte geëist. Daarnaast kreeg de automobilist een voorwaardelijke rijontzegging van een halfjaar.