Afbeelding
Ruimte voor de Rivier IJsseldelta

Online inspiratieavond Hanze Experience Beleefmuseum en IJsselkogge

Algemeen

KAMPEN - Kranendonk Experience Company stelt in opdracht van de gemeente Kampen een businessplan op voor een Hanze Experience Beleefmuseum. Er wordt ook gekeken of de IJsselkogge een onderkomen kan krijgen in de Experience. Op 25 augustus wordt daarvoor vanaf 19.30 uur een online inspiratieavond gehouden. 

De IJsselkogge is in 2016 voor Ruimte voor de Rivier gelicht. Het historische scheepswrak wordt nu geconserveerd in Lelystad. Naar verwachting is dit in 2024 klaar en dan kan de Kogge weer terug naar Kampen: zijn definitieve onderkomen.

Het programma voor de inspiratieavond start met een korte introductie door burgemeester Koelewijn. Bert Kranendonk, experience architect, vertelt meer over de huidige stand van zaken van het Hanze Experience Beleefmuseum. Men krijgt tijdens deze bijeenkomst de kans om ideeën te delen en/of vragen te stellen. Aanmelden voor de inspiratieavond kan door een e-mail te sturen naar Marleine van de Lagemaat van Kranendonk Experience Company via marleine@kexcom.nl (link stuurt een e-mail)