Afbeelding
Lisanne Brinksma

Kamper muzikanten geven de zomer een zetje met ‘Heter dan de zon’

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het barre weer vraagt eerder om een herfstbokje dan een zomers witbiertje, maar het Kamper productieteam Freshmen Records heeft de zomer toch goed in z’n bol. Met de track ‘Heter dan de zon’ van Kamper zangeres Lisanne Brinksma hopen de muzikanten de zomer een extra zetje te geven.

“Ik wist niet dat het kon, maar jij bent heter dan de zon, jij bent mijn vitamine D”, zingt Brinksma in het lied dat onlangs gereleased is. Begeleid door een zomerse beat lijkt het de ideale soundtrack voor een spetterende zomer en dan liever niet vanwege de regen. Enkele vragen aan Bas Nijhof die samen met Merijn Wouda Freshman Records vormt.


Wat is Heter dan de Zon voor lied?

Een fris vrolijk liedje om deze matige zomer mee door te komen en om de Corona-misère even te vergeten. We hadden al met Lisanne gewerkt voor Kerstfeest met Twee en in dat kader ook een tourtje gedaan bij mensen thuis, aangezien dat de enige manier was om ergens te komen. In dat kader kwamen we ook bij Pivo thuis. Hij is een Zwolse rapper en was fan van dat liedje. Daar ontstond het plan al een beetje om wellicht iets samen te gaan doen. We horen Pivo daarom op dit lied een verse rappen.

Waar kennen we Lisanne van?

Van de Shrek-musical in de Stadsgehoorzaal en van ‘Kerstfeest voor Twee’ dus. Ze zong ook in het SBS-programma Thank You For The Music en oogstte daar lof van een sloot BN’ers.

Leidt de samenwerking tot meer?

Ja. Er ligt voor komende winter een nieuwe track op de planken. Daar nemen we even de tijd voor. Zo kunnen we een degelijk promotieplan in elkaar draaien, want airplay en media-aandacht krijg je niet cadeau.

Wat zijn de verdere plannen?

Merijn en ik werkten een paar jaar geleden samen aan een theatervoorstelling. Een prettige samenwerking en ons gevoel voor humor matchte. Momenteel kijken we naar manieren om ons team te versterken. Philip van Vorstenbosch werkt met ons zakelijke en creatieve ideeën uit. We onderzoeken de mogelijkheden om ons platform naar een hoger plan te tillen. Ook blijven we samenwerkingen aangaan met talentvolle performers.

Nick de Vries

Nick de Vries