Corrie Vrieswijk (operationeel leidinggevende Isala) en Sanne van den Belt (lid kunstcommissie) bij het werk van Lenneke Saraber.
Corrie Vrieswijk (operationeel leidinggevende Isala) en Sanne van den Belt (lid kunstcommissie) bij het werk van Lenneke Saraber. foto aangeleverd

Gemeente Kampen schenkt kunstwerk aan polikliniek Isala Kampen

Algemeen

KAMPEN- Aan de muren van polikliniek Isala Kampen hangt sinds kort een werk van Lenneke Saraber. De kunstcommissie van Isala kreeg het werk van de gemeente Kampen. Het schilderij hangt in de publieke ruimte waar patiënten, bezoekers en medewerkers komen zodat iedereen van het werk kan genieten.

De gemeente Kampen besloot dit voorjaar een deel van de werken uit hun kunstcollectie te schenken aan non-profit organisaties. De kunstcommissie, ook wel bekend onder de naam ‘Kunst in Isala’, liet het oog vallen op een werk van Lenneke Saraber. Lid van de kunstcommissie Sanne van den Belt: “Isala heeft al enkele zeefdrukken van Saraber in de collectie. Maar nog niet één van dit formaat. Het is een aanvulling op de werken die we al bezitten. Het werk hangt in de locatie van Isala te Kampen. Kunst in Isala, maar ook de medewerkers die dagelijks van het werk kunnen genieten, zijn er enorm blij mee.”

Kunst in Isala staat voor meer dan enkel het versieren van de muren van het ziekenhuis. Kunst motiveert, communiceert, fascineert, inspireert en verbindt. Kunst creëert energie tussen werknemers onderling, patiënten en bezoekers. Het vermindert stress, verhoogt productiviteit en stimuleert ook het ‘anders denken. Het werk van Saraber past hier goed bij. Lenneke Saraber studeerde in Kampen aan de kunstacademie en werkte jarenlang in haar atelier in Kampen, tegenwoordig heeft ze haar atelier in Zwolle.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 10 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 10 uur geleden