Afbeelding
foto aangeleverd

Kledingverkoop in IJsselmuiden voor MAF-piloot

Algemeen

IJSSELMUIDEN - In Papoea Nieuw Guinea (PNG) is het pilotengezin Arjan en Aartje Paas gestationeerd. Arjan vliegt voor de MAF (Mission Aviation Fellowship) naar hulpgebieden die over de weg vaak niet (meer) bereikbaar zijn. Om hem in de lucht te houden worden er acties georganiseerd, waaronder een kledingverkoop. Vanaf woensdag 22 september kan aan de Oosterholtseweg 20-a voor dit doel kleding worden gebracht en gekocht.

MAF is onmisbaar voor meer dan 2000 (hulp)organisaties wereldwijd. Met hun ruim 130 vliegtuigjes, verspreid over 30 landen in de wereld, vormt MAF een noodzakelijke schakel tussen hulpverleners en hulpgebieden. Vaak zijn de armste streken, of door rampen geteisterde gebieden, niet (meer) te bereiken door ontbrekende (begaanbare) wegen. Of de wegen zijn te gevaarlijk door (oorlogs)geweld. Waar andere (hulp)organisaties moeten stoppen, heeft MAF vaak nog wel mogelijkheden.

Kledingverkoop
Arjan Paas vliegt onbetaald voor de MAF. Een zogeheten ThuisFront Commissie (TFC) onderhoudt hem en zijn gezin. Om Arjan in de lucht te houden, is er veel geld nodig. Hieraan dragen sponsoren bij en organiseert het TFC inzamelingsacties. Voor de 25e maal wordt er weer een kledingverkoopactie gehouden. Er is volgens de organisatie “veel en prima eigentijdse kleding binnengekomen: zowel heel veel nieuwe als niet van nieuw te onderscheiden gebruikte kinder- en dames- en herenkleding, waaronder ook veel merkkleding.”

Woensdag 22 september opent de MAF-winkel aan de Oosterholtseweg 20a om negen uur ’s morgens. Daarna is de winkel vier weken lang een aantal dagdelen. 

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 13 uur geleden