Afbeelding
Tennekes.

Afscheid burgemeester Bort Koelewijn op 10 en 11 september

Algemeen

KAMPEN - Bort Koelewijn neemt op vrijdag 10 september na 12 jaar afscheid als burgemeester van Kampen. Daarmee gaat hij na 50 jaar overheidsdienst ook met pensioen. Vanwege de geldende coronamaatregelen is het afscheid verspreid over twee dagen.

Op vrijdag 10 september begint om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur)  in de Broederkerk een bijzondere raadsvergadering waarin officieel afscheid van burgemeester Bort Koelewijn en zijn echtgenote genomen wordt. Tijdens die vergadering draagt de heer Koelewijn officieel de voorzittershamer en ambtsketen over aan de plaatsvervangend voorzitter van de raad en de locoburgemeester. De bijzondere raadsvergadering duurt tot 15.00 uur. Via www.kampen.nl/uitzending wordt de vergadering live uitgezonden. Aansluitend vindt een besloten programma plaats in de Stadsgehoorzaal voor een kleine groep genodigden. Daarin wordt door een keur aan gasten in een klein uur teruggeblikt op 12 jaar burgemeesterschap.

Op zaterdag 11 september vindt een corona-proof uitzwaaidag plaats waarin de inwoners van gemeente Kampen na 12 jaar burgemeesterschap afscheid kunnen nemen van hun burgemeester. Hij wordt uitgezwaaid vanaf de IJsselkade, waar tussen 13.00 en 15.00 uur van alles te beleven is. Er speelt een groot samengesteld muziekkorps, er is straattheater van Ventura en zijn verschillende optredens vanuit Quintus en door het Kamper Trompetter Korps (KTK). Rond 14.00 uur vaart Bort Koelewijn af in de kogge, gevolgd door een stoet van bootjes.

De uitzwaaidag is een evenement. Daarvoor is een coronatoegangsbewijs nodig (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs via CoronaCheck). Ook is er éénrichtingsverkeer voor maximaal 750 bezoekers. Het is de bedoeling dat mensen langs de optredens lopen, vanaf het Van Heutszplein (ingang) tot aan de Koggewerf (uitgang). De IJsselkade is voor dat gedeelte tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00