Afbeelding

'Werkzaamheden in het Reevegebied volgens de regels'

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Nick de Vries)
KAMPEN - In het bypassgebied worden geen werkzaamheden uitgevoerd die strijdig zijn met het geldende bestemmingsplan of met de uitspraak van de Raad van State. Dat zegt burgemeester Koelewijn naar aanleiding van de kritiek van de stichting Werkgroep Zwartendijk. Het college heeft het handhavingsverzoek van de stichting dan wel naast zich neergelegd, maar dat betekent niet dat niet gehandhaaft wordt. Dat gebeurt wel, alleen niet juridisch gedwongen door de werkgroep.

Het college van burgemeester en wethouders liet dinsdag weten dat zij het handhavingsverzoek van de Werkgroep Zwartendijk met betrekking tot de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de bypass buiten behandeling liet, omdat deze geen juridische basis heeft. De werkgroep is volgens de gemeentelijke juristen namelijk niet belanghebbend.

Hierdoor leek het beeld te ontstaan dat de gemeente om die reden ook geen reden ziet handhavend in het Reevegebied op te treden, maar volgens Koelewijn is dat laatste niet waar. In feite doet de gemeente precies waar de werkgroep om vraagt, alleen niet aangespoord dóór het handhavingsverzoek van de werkgroep. De gemeente moet volgens Koelewijn sowieso handhaven in het gebied.

?Wij worden continu op de hoogte gehouden van de werkzaamheden die uitgevoerd worden door Isala Delta. De werkzaamheden blijven we volgen en telkens bekijken we of deze voldoen aan de geldende voorschriften?, aldus Koelewijn die portefeuillehouder is van Toezicht en Handhaving.

De opdrachtgevers van de werkzaamheden in het bypassgebied zijn de provincie en het Rijk. Uitvoerder is aannemer Isala Delta. De gemeente moet in feite toezicht houden op de werkzaamheden en handhavend optreden als ongeoorloofde werkzaamheden worden verricht.

De beeldvorming zat het college zo dwars dat zij tijdens het wekelijkse perscontact voor journalisten, deze keer op woensdagmiddag, twee gespecialiseerde ambtenaren liet komen om op een kaart precies uit te leggen, waar wel gewerkt mocht worden en waar niet. Volgens de burgemeester vielen alle werkzaamheden tot nu toe binnen het huidige bestemmingsplan en gaat het bovendien alleen om omkeerbare werkzaamheden.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22