Afbeelding
foto aangeleverd

Energiebank Kampen helpt bij energiearmoede

Algemeen

KAMPEN - De afgelopen week meldde de NOS dat ruim een half miljoen huishoudens in Nederland in energiearmoede leven. Dat gaat volgens Energiebank Kampen ook niet voorbij aan inwoners van de regio Kampen. Vrijwilligers van de Energiebank helpen met tips om de energierekening te verlagen. 

De Energiebank is er voor mensen die willen besparen op de kosten van gas, water en licht maar niet goed weten hoe. Aan huishoudens met een minimum inkomen wordt de hulp van de Energiebank gratis aangeboden. Bij een aantal huisbezoeken gedurende een jaar onderzoekt de energiecoach samen met de bewoner(s) waar in huis bespaard kan worden op de energiekosten. De Energiebank stelt gratis energiebesparende materialen beschikbaar die daarbij kunnen helpen zoals folie achter de radiator, het aanbrengen van een deurdranger of het vervangen van oude lampen door ledverlichting.

Subsidie van de gemeente

De gemeente Kampen stelt via het ‘duurzaam bouwloket’ een subsidie van 70 euro per huishouden beschikbaar, als eerste stap voor het verduurzamen van woningen. Deze subsidie is er voor eigenaren en huurders van woningen. Huurders blijken daar volgens de Energiebank nog erg weinig gebruik van te maken. De Energiebank helpt haar deelnemers om zo goed mogelijk van deze regeling gebruik te maken. Bovendien kan de Energiebank ook zelf helpen met geld uit eigen middelen en helpt zij bij het aanbrengen van energiebesparende spullen.

Wie kennis wil maken met een energiecoach kan contact opnemen met Energiebank Kampen via welkom@energiebankkampen.nl of via (06) 570 195 58.