Afbeelding
foto Pixabay

Mantelzorgwaardering vanaf 1 oktober aan te vragen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Mantelzorgers kunnen van 1 tot en met 31 oktober 2021 de jaarlijkse mantelzorgwaardering aanvragen bij de gemeente Kampen. Deze waardering is bedoeld voor iedereen die langere tijd intensieve zorg, hulp of ondersteuning biedt aan iemand in de directe omgeving.

In de gemeente Kampen kunnen mantelzorgers van 18 jaar en ouder een financiële vergoeding krijgen van 100 euro. Voor jonge mantelzorgers van 6 tot 18 jaar is er een tegoedbon van 15 euro. Mantelzorgers die in de gemeente Kampen wonen, kunnen daarnaast een bloemetje aanvragen. Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Mantelzorg is belangrijk en intensief werk, dat vaak buiten het zicht van anderen wordt gedaan. Wij waarderen het werk dat mantelzorgers doen voor de mensen die dicht bij hen staan. De mantelzorgwaardering is een blijk van waardering, waarmee we dit willen onderstrepen.”

Aanvragen via www.kampen.nl/mantelzorgwaardering

Wie meer dan gebruikelijke hulp, zorg of ondersteuning biedt aan iemand die in de gemeente Kampen woont, kan u de mantelzorgwaardering aanvragen. Vanaf dit jaar moet de aanvraag bij de gemeente Kampen worden gedaan in plaats van bij WijZ Welzijn Kampen. Dit kan van 1 tot en met 31 oktober 2021 via www.kampen.nl/mantelzorgwaardering. 

Voorwaarden

Om een aanvraag te kunnen doen, gelden de volgende voorwaarden:

  • U zorgt minimaal 3 maanden lang, 8 uur per week voor iemand in uw omgeving.
  • U biedt de zorg onbetaald en niet vanuit een vrijwilligersorganisatie.
  • De persoon voor wie u zorgt, woont in de gemeente Kampen.
  • Er kan per adres 1 bloemetje worden aangevraagd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.kampen.nl/mantelzorgwaardering of neem contact op met de balie Inkomen en zorg van de gemeente Kampen via 14 038 (optie 1) of via het e-mailadres meedoen@kampen.nl. Langskomen in het stadhuis kan ook, op elke werkdag zonder afspraak van 9.00 tot 12.00 uur.