Plaatje van het spel dat Eenheid 75 heeft ontwikkeld.
Plaatje van het spel dat Eenheid 75 heeft ontwikkeld.

Eenheid 75: Op jacht naar fictieve drugscriminelen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Altijd al eens voor rechercheur willen spelen? Vanaf zaterdag kunnen mensen een poging wagen een fictieve drugsbende op te rollen met reality game Eenheid 75 waar iedereen in Veldhoven aan kan meedoen. Het spel is een samenwerking tussen gemeente Veldhoven, de politie, Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland en Meld Misdaad Anoniem.

VELDHOVEN - Deze week valt het ‘Veldhovens Nieuwsblad – Game editie’ op de mat. Hierin staat informatie over het spel en zijn de eerste aanwijzingen te lezen. Vanaf dat moment kan ook de app worden gedownload, en kunnen deelnemers op zoek gaan naar signalen van drugscriminaliteit.

Bewust maken

Het spel moet inwoners bewust maken van signalen van drugscriminaliteit, zoals bijvoorbeeld hennepkwekerijen en drugslabs in woonwijken. Burgemeester Delhez: “Een veilig Veldhoven, daar zijn we samen verantwoordelijk voor. De gemeente en politie hebben daarin natuurlijk een grote rol. Maar minstens zo belangrijk is de rol van onze inwoners; zij zijn de ogen en oren. Daarom: zie, hoor, ruik of voel je dat ergens iets niet pluis is, meld het! Dat kan ook anoniem. Dan zorgen we samen voor een fijne en veilige samenleving.”

Hoe werkt het? De game is voor jong en oud. Iedereen kan meedoen. Individueel of in een team. De enige voorwaarde is: spelers moeten in het bezit zijn van een smartphone die AR (augmented reality) ondersteunt. AR zorgt ervoor dat je via de camera van je telefoon extra informatie kunt zien in jouw omgeving. Bijvoorbeeld een voorwerp, tekst of video.

Meespelen kan als volgt: Volg ‘Eenheid75’ via Facebook en/of Instagram Download de app ‘Eenheid 75’ in de Google Play Store of in de Apple App Store. Meld je aan met de inlogcode: Eenheid75 4. Vul een gebruikersnaam / teamnaam in en maak een foto. Volg de stappen in de app en pak de krant erbij die deze week bij alle inwoners van Veldhoven op de mat valt.

Exemplaren van de krant zijn ook te verkrijgen bij de balie van het gemeentehuis.

Wie het spel speelt, kan stuiten op 8 verdachte situaties. Viaa anwijzingen word je naar checkpoints in en rondom het centrum geleid. Per checkpoint bekijk je een verdachte situatie via de AR-app; de situaties verschijnen in de vorm van AR-objecten. Ieder AR-object omvat een opdracht waarbij je per situatie het juiste codewoordmoet melden in de app.

Argumented reality

Van de redactie

‘Samen zorgen voor een
veilige en fijne samenleving’

Afbeelding
Vrachtwagen verliest container: Treinverkeer Zwolle-Kampen lange tijd gestremd Algemeen 27 feb, 16:53
Afbeelding
Deltion College houdt open avond op 15 maart voor jongeren én volwassenen Nieuws Ingezonden 27 feb, 16:37
Opening van het academisch jaar in de Broederkerk te Kampen anno 2017
Stop op bachelors theologie in Utrecht na verhuizing TUK Algemeen 27 feb, 15:51