Afbeelding
aangeboden door ongediertebestrijden.com

Hoe kom je van ongedierte in de keuken af?

Algemeen

Iedereen heeft wel eens last van ongedierte in de keuken. De keuken is namelijk een mooie broedplek voor insecten en knaagdieren. Er ligt vaak ruim voldoende eten, kruimels blijven vaak onnodig lang op de grond liggen en er zijn verstopplekken zat. Ongedierte zoals muizen, ratten en mieren ruiken dit al van ver en komen er massaal op af. Hoe kun je dit voorkomen, want elke keer stofzuigen wanneer je gekookt hebt is ook geen optie. 

Ongedierte in de keuken voorkomen

Ongedierte komt af op voedsel. De keuken is dus de perfecte plek. Het enige wat je zelf kunt doen is regelmatig te stofzuigen, elke dag je afwas opruimen, kastjes kierdicht maken en openingen rondom je huis zoveel mogelijk ontoegankelijk te maken. Het inzetten van bestrijdingsmiddelen kun je het beste overlaten aan een professionele bestrijder, aangezien het om giftige middelen gaat. Ook kinderen, huisdieren en jijzelf kunnen met de middelen in aanraking komen en mogelijk ernstige gevolgen ondervinden. Een bestrijder is opgeleid om bestrijdingsmiddelen in te mogen zetten en plaatst jouw veilige leefomgeving altijd op de eerste plek. Ongediertebestrijding in Eindhoven wordt dan ook enkel uitgevoerd door ervaren, gediplomeerde bestrijders.

Bestrijdingsmiddelen inzetten

Bestrijdingsmiddelen die toegelaten zijn voor particuliere verkoop zijn veelal minder krachtig dan de middelen die door professionele ongediertebestrijders worden ingezet. Veelal is er sprake van een te korte werkingsduur, dit maakt het onmogelijk om af te rekenen met bijvoorbeeld insecten. Een ander risico wat op de loer ligt is resistentie, dit kan optreden bij te lage dosering of onvolledig toedienen. Door te weinig op te nemen kunnen plaagdieren resistent worden voor het gebruikte gif. Hierdoor vallen de uiteindelijke kosten en het resultaat vaak tegen, omdat het “wel heeft geholpen” en weer opnieuw wordt gekocht.