Aantrekkelijk drieluik ten behoeve van Dorpshuis Zalk

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Gerard Meijeringh)
ZALK - Doel van Werkgroep Dorphuis Zalk is om met allerlei acties 116.000 euro binnen te halen ten behoeve van het nieuwe multifunctionele Dorpshuis (MD) in Zalk. Inmiddels staat de teller al op 86.000 euro. Een van de nieuwe acties is een drieluik in het dorpshuis aan de Broeksteeg met de schrijvers Nico de Haan, Kader Abdoloah en Jan Terlouw. die elk binding hebben met Zalk.

Afgelopen zaterdag konden mensen met eigen bekijken hoe ver de bouw van het nieuwe dorpshuis, dat medio januari de naam An de Steege kreeg, is gevorderd Zo'n vijftig personen maakten van de gelegenheid gebruik. Inmiddels wordt hard gewerkt aan de ruwbouw van het gebouw. Over zo'n drie weken moet het metselwerk zijn afgerond. Daarna wordt in de toekomstige sportzaal een cementen dekvloer gestort. ?Die moet zo'n zeven weken drogen. Ondertussen kunnen de werkzaamheden gewoon doorgaan?, vertelde Johan Boeve van de Werkgroep Dorpshuis Zalk afgelopen zaterdag.

Zaterdagmorgen werd door de werkgroep besloten dat er in de sportzaal tribunes worden geplaatst voor drie keer 28 personen. ?In de zaal kun je geen mensen kwijt en met tribunes creëer je sfeer. En het is ook goed voor het ruimtelijk effect in de zaal. Anders heb je straks als sporter het idee dat je in een bunker aan het spelen bent.? En dan is er nog de vraag wat er gaat gebeuren met de ruimte boven de toiletgroep. Wordt er een extra zaal gecreëerd of komt hier ook een tribune? Wellicht wordt deze beslissing jaren doorgeschoven. Wel wordt de draagconstructie zo vervaardigd, dat een van de beide wensen kan worden gerealiseerd. Al met al nemen de kosten toe. Met nog meer zelfwerkzaamheid wil de werkgroep geld besparen. Maar dat heeft dan wel gevolgen voor de deadline. ?We moeten reëel zijn. Vrijwilligers kunnen niet de hele week aanwezig zijn. Dat heeft gevolgen voor een tijdsplan.? Het streven is dat de bouw in juni is afgerond, maar het is dus heel goed mogelijk dat dit later wordt.

Ondertussen heeft de werkgroep met allerlei acties al 86.000 euro binnengehaald. Via drie avonden met schrijvers wordt gemikt op enkele duizenden euro ten behoeve van het nieuwe MFD. Nico de Haan opent het drieluik op 3 maart (aanvang 19.45 uur). Hij is een vogelkenner en groeide op in Zalk als zoon van een dominee. Hij gaat praten over het leven in Zalk en over vogels langs de IJssel. Ook wordt een meet en greet gehouden met deze schrijver in De Oase van 17.30 tot 19.30 (kosten 22,50 euro, inclusief hapjes en drankjes en toegang presentatie). Op 17 maart vertelt de Iraanse schrijver Kader Abdolah over zijn bekende boek ?Papegaai vloog over de IJssel', dat zich voornamelijk afspeelt in Zalk. De bekende schrijver Jan Terlouw sluit het drieluik op 7 april af. Hij vertelt over zijn boek ?Oorlogswinter', dat in de jaren 70 is verfilmd in Zalk. Alle presentaties beginnen om 20.00 uur. Er zijn speciale passe-partouts beschikbaar voor deze drie avonden (kosten 17.50 euro). De prijs voor een avond bedraagt 7,50 euro. Kaarten reserveren via drieluikzalk@gmail.com.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41