Afbeelding
Pixabay

Regenboogvlag tijdens Coming Out Day

Algemeen

KAMPEN - In het kader van Coming Out Day hijst wethouder Irma van der Sloot, samen met Colin Kouffeld van Coming-Out Kampen en Peter Adema van Kleurrijk Kampen, op 11 oktober om 08.15 uur de regenboogvlag bij het kunstwerk De Kubustoren naast het stadhuis op het Burgemeester Berghuisplein. Het gemeentebestuur laat de vlag deze dag wapperen als symbool voor de acceptatie van mensen met een andere seksuele geaardheid of genderidentiteit dan de norm. Ook de stadsbrug is de hele dag aangelicht in de regenboogkleuren. 

Wethouder Irma van der Sloot: “Als organisatie en als stadsbestuur streven we naar een inclusieve gemeente. Een gemeente waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen, ongeacht gender of seksualiteit. We waarderen de verschillen tussen mensen en juichen dat juist toe. De regenboogvlag staat symbool voor deze diversiteit in gender, ras, leeftijd en alle andere manieren waarop we van elkaar verschillen”.  

Coming Out Day dag wordt wereldwijd op 11 oktober gevierd en vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten. Nederland doet sinds 2009 mee aan Coming Out Day.
Coming out Day is dit jaar onderdeel van het ontmoetingsfestival. De vrijwilligers van Coming-Out Kampen zijn zaterdag 9 en zondag 10 oktober ook in de Bibliotheek aanwezig.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 17 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00