Afbeelding
Pixabay

Regenboogvlag tijdens Coming Out Day

Algemeen

KAMPEN - In het kader van Coming Out Day hijst wethouder Irma van der Sloot, samen met Colin Kouffeld van Coming-Out Kampen en Peter Adema van Kleurrijk Kampen, op 11 oktober om 08.15 uur de regenboogvlag bij het kunstwerk De Kubustoren naast het stadhuis op het Burgemeester Berghuisplein. Het gemeentebestuur laat de vlag deze dag wapperen als symbool voor de acceptatie van mensen met een andere seksuele geaardheid of genderidentiteit dan de norm. Ook de stadsbrug is de hele dag aangelicht in de regenboogkleuren. 

Wethouder Irma van der Sloot: “Als organisatie en als stadsbestuur streven we naar een inclusieve gemeente. Een gemeente waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen, ongeacht gender of seksualiteit. We waarderen de verschillen tussen mensen en juichen dat juist toe. De regenboogvlag staat symbool voor deze diversiteit in gender, ras, leeftijd en alle andere manieren waarop we van elkaar verschillen”.  

Coming Out Day dag wordt wereldwijd op 11 oktober gevierd en vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten. Nederland doet sinds 2009 mee aan Coming Out Day.
Coming out Day is dit jaar onderdeel van het ontmoetingsfestival. De vrijwilligers van Coming-Out Kampen zijn zaterdag 9 en zondag 10 oktober ook in de Bibliotheek aanwezig.