Gezamenlijk optreden AMDG en Stedelijk Orkest
Gezamenlijk optreden AMDG en Stedelijk Orkest archiefbeeld

SOK zet zich in voor culturele samenwerkingsactiviteiten

Algemeen

KAMPEN - Op initiatief van het Stedelijk Orkest Kampen (SOK) heeft stichting Stedelijk Onroerend Goed begin dit jaar de verenigingszaal van de voormalige muziekvereniging Volharding aangekocht. Het SOK wil de zaal niet alleen inzetten voor eigen activiteiten, maar ook ten dienste stellen van andere culturele, in het bijzonder muzikale instellingen. Een belangrijk nevendoel is het realiseren van verbinding tussen de verschillende verenigingen.

Voor het beheer van deze ruimte is een nieuwe stichting opgericht, stichting Stedelijk Onroerend Goed (SOG). In de stichtingsakte wordt het doel van de stichting als volgt omschreven: ‘Het bieden van ondersteuning ten behoeve van culturele en maatschappelijke (muzikale) activiteiten, in het bijzonder ten dienste van de vereniging het Stedelijk Orkest Kampen, alsmede al hetgeen dat met het vorenstaande in de ruimste zin verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.’

Een van de hoofdgebruikers van de zaal is blaasorkest WBDU (We Bin D’r Uut), wat al tot een aantal samenwerkingsactiviteiten heeft geleid met SOK, zoals recent een gezamenlijk optreden met alle onderdelen van SOK en WBDU, vorige week zaterdag op het Van Heutszplein tijdens het Ontmoetingsfestival.