Stockfoto: Gerard Meijeringh

IJVV verrassend onderuit tegen Sparta Enschede

IJSSELMUIDEN - Er is een einde gekomen aan een fraaie serie van IJVV. De ploeg was, inclusief vorig seizoen, zeven wedstrijden ongeslagen in de competitie. Zaterdag won Sparta Enschede verrassend in IJsselmuiden: 0-1.

IJVV moest het doen zonder de geblesseerde aanvallers Arjan Wiegers en Jonathan van Marle en de zieke Sander Morren. De ploeg liep al in de 8ste minuut tegen een tegentreffer aan. “Na balverlies aan onze kant schakelde Sparta Enschede om. Toen gingen er wat dingetjes fout bij ons. Dan loop je achter de feiten aan”, aldus IJVV-trainer Emiel Diender.

Het zat IJVV niet mee in deze wedstrijd. Na zo’n half uur spelen raakte Mark Homme van der Veen de kruising. Na rust zette IJVV aan. Dat leidde tot enkele kansen voor de thuisploeg. Vlak voor tijd was er een goede kans voor Gerjon van den Berg, maar hij schoot voorlangs. Aan de andere kant was Sparta Enschede ook gevaarlijk.

“Het zat niet mee. Zonder Arjan, Jonathan en Sander hebben we een goed niveau aangetikt, We hebben beter gevoetbald dan Sparta Enschede, maar het was niet genoeg”, aldus Diender.