Ingegooide ruit van de flatberging aan de Kievitstraat
Ingegooide ruit van de flatberging aan de Kievitstraat (foto: Maarten van Gemert)

Ernstige burenoverlast in Kievitstraat houdt aan

Algemeen

(door Maarten van Gemert) 
KAMPEN – De portiekflat in de Kievitstraat is stelselmatig doelwit van vernieling en vandalisme. Flatbewoners maar ook omwonenden zijn bang en vragen zich af wanneer er iets aan gedaan wordt. Bij de politie zou al een heel dossier liggen en de woningcorporatie heeft in een brief laten weten ook op de hoogte te zijn.

Een enkele raddraaier in de flat zou verantwoordelijk zijn voor het bekladden van ruiten, kozijnen en muren, het ingooien van ruiten en het gooien van eieren. Verhuurder deltaWonen repareert keer op keer de schade maar een enkele flatbewoner is het teveel geworden en is al gevlucht.

Asociaal gedrag
Vorige maand verstuurde deltaWonen een brief naar alle flatbewoners waarin ze oproept altijd melding te doen van vernieling en overlast. De kapotte ramen en graffiti noemt ze ”asociaal gedrag en onacceptabel”. De wijkconsulente schrijft dat het even rustig is geweest maar daarin vergist ze zich volgens een echtpaar dat dertien jaar geleden in de flat trok omdat de omgeving zo rustig was: „Het lijkt alleen maar rustig omdat er even geen meldingen zijn gedaan.” De politie zou zich weinig laten zien. Desgevraagd wil de politie niet ingaan op de zaak.

Op de hoogte
Corporatiedirecteur Wonen Martijn Szweitzer laat desgevraagd weten dat het gebiedsteam van deltaWonen ”op de hoogte is van wat er speelt rondom het complex aan de Kievitstraat”. Er is nauw contact met de wijkagent en de politie is een onderzoek gestart. Ze houdt de situatie in de gaten en ze zou extra surveilleren in de wijk. Een heterdaadje zou enorm helpen.
DeltaWonen vraagt de bewoners altijd melding te blijven doen. De wijkagent laat desgevraagd weten niets te willen praten over de situatie. Hij verzekert dat de zaak in onderzoek is.


Besmeurde ruit van de flatberging aan de Kievitstraat (foto: Maarten van Gemert)