Afbeelding
Gemeente Kampen

Gratis controle bandenspanning

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Autobezitters kunnen donderdag 18 november tussen 10.00 en 17.30 uur gratis de bandenspanning van hun auto laten controleren op het parkeerterrein van het Burgemeester Berghuisplein. Om 10.00 uur geeft wethouder Irma van der Sloot het startsein voor de service Band op Spanning. Met deze service wordt bijgedragen aan een schonere en veiligere samenleving.

Wethouder Van der Sloot: “Als gemeente ondersteunen we dit initiatief en bieden we 18 november alle bezoekers van het parkeerterrein aan het Burgemeester Berghuisplein deze service kosteloos aan. Auto’s verbruiken minder brandstof wanneer je rijdt met de juiste bandenspanning. Hierdoor vindt er minder vervuiling van lucht en milieu plaats. Bovendien is autorijden met goed opgepompte banden veiliger, want een te lage bandenspanning zorgt voor een slechtere wegligging en een langere remweg.”

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks circa 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder. Een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5 procent meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe.

Hoe werkt het?

De service wordt 18 november aangeboden tussen 10.00 en 17.30 uur. Servicemedewerkers van Band op Spanning staan gedurende de dag bij de in- en uitgang van het parkeerterrein. Daar spreken zij de automobilisten aan over deze gratis service. De medewerkers dragen een mondkapje en houden 1,5 meter afstand. Wie mee wil doen, krijgt een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Na dat men geparkeerd en op pad is, hoeft men verder niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen.

Liever niet?

Wie geen gebruik wil maken van deze kosteloze bandenservice kan dat kenbaar maken bij de medewerkers van Band op Spanning. Zij komen alleen in actie als een auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft.

Band op Spanning is een organisatie zonder winstoogmerk die werkt aan concrete en directe oplossingen voor een beter klimaat, schonere lucht en veiliger verkeer. Meer informatie is te vinden op www.bandopspanning.nl.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29