Afbeelding
foto aangeleverd

Vaccinatiebus komt weer naar Kampen

Algemeen

KAMPEN - De vaccinatiebus van GGD IJsselland staat zaterdag 27 november opnieuw bij Bovenkerk. Mensen in Kampen kunnen zich op die manier dichtbij huis laten informeren en vaccineren over het coronavaccin. Een afspraak maken voor een prik is niet nodig.

De vaccinatiebus stond al vaker in Kampen en er zijn pop-uplocaties geweest. “Dat is elke keer succesvol verlopen, maar nu de besmettingen weer toenemen, is het nodig dat we alles inzetten wat bijdraagt om corona te stoppen”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie bij GGD IJsselland. “In de vaccinatiebus kan iedereen op een laagdrempelige manier informatie krijgen over corona en de vaccins. En wie dat wil, kan zich daarnaast natuurlijk laten vaccineren.” De vaccinatiebus staat op zaterdag 27 november tussen 11.00 – 18.30 uur bij de Bovenkerk aan de kant van het Muntplein in Kampen. 

Iedereen kan bij een tijdelijke priklocatie terecht voor meer informatie. Vanaf 12 jaar kun je daarnaast ook je 1e of 2e prik krijgen. Dat kan met het mRNA-vaccin (Pfizer) of het Janssen-vaccin. Bij een vaccinatie met Pfizer wordt ter plekke een afspraak voor de tweede prik ingepland. Bij het Janssen-vaccin is maar één prik nodig.

Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar moet er bij de vaccinatie een volwassene aanwezig zijn. Vanaf 16 jaar mogen ze alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig ID-bewijs verplicht (ook voor kinderen). Ook een mondkapje is verplicht. 

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39