Kim en Nick
Kim en Nick Foto Fred Sollie

Bezoek Bandjesavond Kampen met polsbandje

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Bezoekers van Bandjesavond Kampen op zaterdagavond 30 oktober kunnen die dag van 15.00 tot 21.00 uur terecht bij een speciaal QR-checkpoint bij de Vispoort voor een gratis polsbandje. Dat geeft die avond toegang tot alle horecagelegenheden in de binnenstad van Kampen. Het polsbandje wordt verkregen na vertoon van identiteitsbewijs en QR-code in de CoronaCheck-app.  

Met het polsbandje om hoeft men niet iedere keer het identiteitsbewijs en de QR-code te laten controleren. Ook wordt hiermee geprobeerd wachtrijen voor de deur van een horecagelegenheid te voorkomen. Het polsbandje is alleen geldig op 30 oktober 2021 van 15.00 tot 00.00 uur.

Het verstrekken van polsbandjes op 30 oktober is een extra service ter ondersteuning van de horeca. Elke horecagelegenheid kan er alsnog zelf voor kiezen een QR-check aan de deur te doen. Ook de horecabedrijven die niet direct in het uitgangsgebied in de binnenstad van Kampen liggen, kunnen op 30 oktober er voor kiezen om bezoekers met een polsbandje binnen te laten. Dat is aan de ondernemer zelf en ook de verantwoordelijkheid van de ondernemer. Het gebruik van het QR-checkpoint is dus geen verplichting. 

Burgemeester Sander de Rouwe neemt zaterdagmiddag 30 oktober om 15.00 uur, na controle van zijn identiteitsbewijs en QR-code, het eerste polsbandje in ontvangst bij het QR-checkpoint. ’s Avonds brengt hij in gezelschap van Michiel de Groot, voorzitter van de vereniging Binnenstad Ondernemers Kampen (BOK) een bezoek aan Bandjesavond Kampen. “Het is een laagdrempelige en hartelijke manier om elkaar in de horeca te ontmoeten. Als gemeente kijken we constant waar we de horeca kunnen ondersteunen in deze uitdagende tijden. Ik hoop dat Bandjesavond succesvol verloopt voor alle betrokkenen. Ik wens iedereen veel muziekplezier toe in onze prachtige stad”, aldus de burgemeester. De gemeente en stichting Horeca Kampen gaan gezamenlijk bekijken of het wenselijk is dat er in de nabije toekomst vaker gewerkt gaat worden met polsbandjes. 

Meer informatie over Bandjesavond Kampen is te vinden op: www.horecakampen.nl

Testen voor Toegang 

Sinds 13 oktober heeft Kampen een Testen voor Toegang locatie. Speciaal voor Bandjesavond werken de gemeente Kampen en SpeedCovidTest samen om de testcapaciteit op 30 oktober uit te breiden. Iedereen (dus ook los van Bandjesavond) kan hier terecht voor een test. Het reserveren van een test (Testen voor Toegang) kan alleen via www.testenvoortoegang.nl. Alleen via deze weg wordt een geldige QR-code verstrekt.

Vaccinatiebus 

Op zaterdag 30 oktober staat de vaccinatiebus van GGD IJsselland bij de Bovenkerk aan de Koornmarkt in Kampen. Tussen 11.00 - 18.30 uur kan iedereen hier terecht voor informatie over coronavaccinaties. Ook is het mogelijk om zonder afspraak een vaccinatie te halen.