Afbeelding
Diverse fotografen.

Programma bandjesavond 2021 Kampen najaarseditie

· leestijd 3 minuten Algemeen

KAMPEN - Als de klok verzet wordt, vindt in Kampen traditioneel bandjesavond plaats. Door corona is het swingende evenement drie keer achter elkaar gecanceld, maar op 30 oktober vindt het evenement weer als vanouds plaats. Een stapavond waarop de café’s traditioneel bomvol zitten. Bandjesavond vindt dit jaar plaats van 19.30 tot 23.30 uur.

Café Moonshiners - De Bluesbende (Knallende bluesrock)

De band ontstond spontaan toen een van de leden een optreden aannam, zonder band. Hij regelde twee bevriende muzikanten die op die avond konden spelen en het sloeg aan. De Bluesbende was geboren. De band speelt Blues van onder andere Rory Gallagher en andere grootheden uit de bluesrock. 


Café de Corner - Midnight Madness (Energieke pop/rock covers)

Een pop/rock coverband uit Kampen. De afgelopen jaren speelden Jos Kalter (zang/gitaar), Daan Kerkhof (leadgitaar), Junior Koetsier (basgitaar) en Theo van Driel (drums) voornamelijk op evenementen als het Full Color Festival, de Kamper-Ui(t)-Dagen, bandjesavonden en privéfeesten. De band speelt tegenwoordig ook eigen muziek en bracht onlangs haar eerste single Find a Way Out uit. Het nummer is te vinden op spotify. 


Café de Lantaarn - Jac Ruiten (zanger/entertainer)

De Kampenaar weet inmiddels wel wat hij bij rasentertainer Jac Ruiten kan verwachten. Een ervaren avondje gevarieerde muziek, van Nederlandse meezingers, tot gevoelige ballads. Jac voelt iedere situatie haarfijn aan en weet door zijn jarenlange ervaring precies wat nodig is om de avond tot een succes te brengen. Gevormd door zijn klassieke opleiding en met een breed repertoire in zijn rugzak is geen feest Jac te gek.


Grandcafé de Majesteit - Kim & Nick (Akoestische covers)

Het akoestische duo Kim & Nick brengt goede liedjes, energiek en met passie gebracht. Het repertoire is gevarieerd van Rock ‘n Roll tot Soul, van Evergreens tot de laatste top 40 hits. Altijd gehuld in een smaakvol akoestisch jasje. De muzikanten speelden jaren samen in de electrische Rock ‘n Soul band The Reckless Beats. Het akoestische duo is voortgekomen uit de wens om in kleinere setting mooie liedjes te brengen. Kijk voor meer info op https://www.kimennickmuziek.com/


Foto: Fred Sollie

Café ‘t Ponton - Dri3tal (Akoestische covers)

Akoestische band die met hun eigentijdse covers menig voetje van de vloer krijgt. Dri3tal bestaat uit Chris, Jelte en Tijmen, drie energieke jonge gasten die al jaren bij ‘t Ponton over de vloer komen. De heren hebben een voorkeur voor hedendaagse pop en coveren dan ook graag bands als Bastille, Imagine Dragons en Nothing But Thieves.

Café Eigenwijs - Ray Delano’s

Ray Delano heeft al een paar keer opgetreden in Eigenwijs. Een allround zanger die zich ook achter de draaitafel volledig op zijn gemak voelt. Hij verzorgt een complete avond met voor ieder wat wils.

Thoms Grillhuys - Band van de Hogeweg

Sjaak van Marle heeft als mensenvriend een magnetische aantrekkingskracht op bijna iedereen. Vooral als hij zijn passie voor muziek deelt. Ludy Jenneke en Ardjan zijn al jaren in zijn gastvrije web gevangen. De groep probeert, vooral gezellig, veel muziek te spelen, en dat te delen! “Vooral ook de lol en gezelligheid!”

Café ‘t Kroegje -Margaretha Kleine (Drentse singer/songwriter)

Het allereerste Drentstalige nummer van Margaretha Kleine dat op single uitkwam was D’r is niks. Deze ballade werd zo goed ontvangen op (met name) de regionale zenders dat deze debuutsingle reden was om het album ‘Drok’ op te nemen. Margaretha werd gevraagd voor het voorprogramma van De Kast. Daniël Lohues benaderde haar voor het voorprogramma van zijn Louisiana Bluesclub in De Oosterpoort in Groningen en later nog een keer in Grolloo.


Eetkamer de Tijd - Kallum (allround)

Robert Mulder op piano en Marcel Kalter neemt de zang voor zijn rekening. Deze band staat garant voor een gezellig en divers muziekfestijn. Nederlandstalige hits, oude klassiekers, alles passeert de revue.

Moods & Roots - Six of One

Six Of One is een rock-coverband uit IJsselmuiden die bestaat uit 6 ervaren muzikanten die hun sporen verdiend hebben in de regionale muziekscene. Six Of One speelt stevige pop- en rock-nummers uit de jaren ‘80 tot heden. De kracht van de band zit in de kwaliteit en de keuze van de muziek. Ze gaan ook de ‘moeilijkere’ nummers niet uit de weg. Door de ruime bezetting kunnen ze de herkenbaarheid van de nummers glansrijk overeind houden. Een optreden eindigt met een beukende finale waarbij iedereen los gaat.


Restaurant de Vier - Different

Different is een all round pop/rock coverband. Het repertoire is een dwarsdoorsnede van de popgeschiedenis. Zowel Engelstalig als Nederlandstalige muziek passeert in hoog tempo de revue. Het ritmisch tandem wordt gevormd door Johannes Goudbeek (drums) en Jeffrey Timmerman (bas). Zij leggen een dampende groove neer, die wordt aangevuld door Gert Lok (toetsen) en Jaap van Duin (gitaar). De vocalen worden vorm gegeven door het duo Hanneke Doze (zangeres) en Sascha Raaijman. Gert en Jaap verzorgen ook de backing vocals, zodat de muziek ondersteund wordt door fraai harmonieën. Different staat garant voor een swingend avondje pop- en rock muziek.

Café de Pub - De Millerband (jaren 60 en 70 tot nu)

De band die ieder feestje tot een feest weet te maken, dat is de Millerband. De Millerband bestaat uit drie all-round muzikanten, die al jaren met veel plezier samen muziek maken: Berry Wezenberg, Jos Mulder en Karel vd Beek. De Millerband heeft een breed repertoire, variërend van covers uit de jaren 60/70 tot nu. Zij spelen onder andere nummers van de Beatles, Stones, the Doors, de Dijk, U2, Robbie Williams enzovoorts. De stijl van de Millerband kenmerkt zich als eigentijds, intiem en swingend.

Nick de Vries

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.