Afbeelding
The Reckless Beats. Foto: Erik Pieck.

Programma Bandjesavond Kampen herfsteditie 2017

· leestijd 4 minuten Cultuur

KAMPEN - De klok wordt op 28 oktober verzet. Dat betekent in de winter altijd een uurtje extra om te slapen, of… Om te feesten natuurlijk, want in het centrum van Kampen barst dan ook traditioneel de bandjesavond los. Dertien café’s met evenzoveel spetterende acts. Wat is waar te doen? Bekijk het hieronder. De bands beginnen rond 22.00 uur te spelen.

De Bastaard - The Reckless Beats (Rock ’n Roll)

Een Kamper band die met veel energie the Roll weer achter de Rock plakt. Onder het motto ‘Let the good times roll’ speelt dit viertal klassiekers uit alle decennia van de Rock ’n Roll. Een dansfeestje met de gepassioneerde zang van Kim Winters, swingende drum van Wijnand Flier, stuwende bas van Erik Bottenberg en vurige gitaarsolo’s van Nick de Vries. De band: “We hebben een uurtje extra en dat gaan we vieren met muziek van: Elvis, The Kinks, Chuck Berry, Amy Winehouse, The Beatles, The Black Keys en meer.”

De Majesteit - Juffr. Jannie (Akoestisch, meerstemmig, verrassend)

De Zwolse band Juffr. Jannie is al meer dan 20 jaar een graag geziene gast op menig feest. Met hun meerstemmige zang en verrassende arrangementen loodsen de vijf mannen u langs diverse stijlen muziek uit verschillende tijden. Bij Juffr. Jannie heeft vanaf het prille begin altijd het maken van pure muziek bovenaan gestaan. Daarom spelen ze alleen op (versterkte) akoestische instrumenten

Moods & Roots - Never be Clever (Stevige Rock)

Deze band bestaat uit Marcel Kalter, Daniël Net, Herold Wezenberg, Robert Mulder, Han van Halm en Jan Spijker. De band speelt stevige rock van bands als Herman Brood, Bon Jovi en AC/DC. Het zwaartepunt ligt op de jaren zeventig en tachtig. Dit is tevens het laatste optreden van Marcel Kalter die de band na dit optreden zal verlaten.

’t Kroegje - Trio Reinder van Raalte (Easy listening, swing, jazz)

Een veelzijdig trio van door de wol geverfde muzikanten die ieder genre onder handen kunnen nemen. Reinder van Raalte is pianist, toetsenist en accordeonist en voelt zich zowel thuis in de jazz als in de pop. Samen met Margriet Bruggemans die ook in dit gezelschap van de partij is, wisselt hij moeiteloos tussen de smartlappen en jazz voor in een rokerige kroeg. Er wordt flexibel ingespeeld op de wensen van het publiek.

De Lantaarn - Jac ruiten (Zanger/entertainer)

De Kampenaar weet inmiddels wel wat hij bij rasentertainer Jac Ruiten kan verwachten. Een ervaren avondje gevarieerde muziek, van Nederlandse meezingers, tot gevoelige ballads. Jac voelt iedere situatie haarfijn aan en weet door zijn jarenlange ervaring precies wat nodig is om de avond tot een succes te brengen. Gevormd door zijn klassieke opleiding en met een breed repertoire in zijn rugzak is geen feest Jac te gek.

The Corner - Impuls (Pop, Rock)

De band Impuls is opgericht in 2012, bestaande uit een groep vrienden uit de omgeving van Wesepe. Hier hebben de eerste muzieknoten op een boerderijzolder geklonken. Na gespeeld te hebben op enkele open podia, in kroegen en tentfeesten is de formatie in 2014 enigszins aangepast. De band is onder andere versterkt met de ervaren zanger Richard Zwiers uit Kampen en een bassist uit Wesepe. De muziek varieert van hits uit de jaren 90 tot de hedendaagse Pop/Rock. Inmiddels is de band goed op elkaar ingespeeld en klaar om op menig feest de perfecte sfeer te creëren.

Stomme van Campen - De Casanova’s (Feest)

Een band met enkel ervaren Kamper muzikanten. Met Geert Leurink op gitaar, Dirk Schreuders op de bas, toetsenist Gert Jan van de Weerd en Mark Schreuders op het drumstel en alle mannen op zang, spelen ze Doe Maar, Rob de Nijs' Malle Babbe en alles waarop te swingen, te hopsen of te hakken valt.

De Pub - De Millerband (Jaren 60/70 tot nu)

De band die ieder feestje tot een feest weet te maken, dat is de Millerband. De Millerband bestaat uit drie all-round muzikanten, die al jaren met veel plezier samen muziek maken: Berry Wezenberg, Jos Mulder en Karel vd Beek. De Millerband heeft een breed repertoire, variërend van covers uit de jaren 60/70 tot nu. Zij spelen onder andere nummers van de Beatles, Stones, the Doors, de Dijk, U2, Robbie Williams enzovoorts. De stijl van de Millerband kenmerkt zich als eigentijds, intiem en swingend.

De Stadsherberg - Soulmates (Disco, Soul)

'Soulmates', een Explosie van Soul, Rock, Disco en nog veel meer... De muziek van deze 5-mans formatie vindt haar oorsprong in vooral de dansbare muziek uit de Seventies met uitstapjes naar het heden. Kom en geniet van nummers van Aretha Franklin, Chic, Kool&the Gang, Mary Mary, John Mayer, Bruno Mars en meer. Luisteren en laat je meeslepen door de swingende grooves van Soulmates.

’t Ponton - Men & May (Akoestische covers)

Men & May is een jong akoestisch gezelschap rondom zangeres Maylissa Row. Samen met Sven Bosch (toetsen) en Tom Berendsen (gitaar). Het trio leerde elkaar kennen op de muziekopleiding van het RijnIJssel College in Arnhem waar zij alledrie studeren. Ondanks hun jonge leeftijd klinkt Men & May al verrassend volwassen met een breed repertoire dat een halve eeuw popmuziek omvat. Zangeres Maylissa Row bezit al een schat aan podiumervaring. Velen zullen haar vooral kennen van haar deelname aan The Voice of Holland (2015), waar ze het tot de Battles schopte in het team van Ali B.

De Vier Jaargetijden - No Brakes (All Round)

Coverband No Brakes staat bekend om zijn optredens vol energie en passie. No Brakes is allround: van Robbie Williams tot ABBA, van Chic tot The Rolling Stones en van Doe Maar tot Grease; moeiteloos laat deze cover band hun repertoire in elkaar overvloeien. No Brakes bestaat uit ervaren muzikanten die al jaren lang in de lokale muziekscene van Kampen actief zijn. Frank Andriessen speelt strakke gitaarpartijen en vloeiende solo's, Martijn Rieck begeleidt de coverband met spot-on drumwerk, Henk van Mierlo brengt diepe basklanken, Arno den Hollander vult als toetsenist de sound aan en Jeroen Kale & Maria Goosen zorgen voor krachtige vocalen die elkaar perfect aanvullen. Het resultaat: een goed op elkaar ingespeelde coverband die zorgt voor een topavond!

Eigenwijs - Wesley Wolters (Nederlandstalig)

Wesley is een Nederlandstalige artiest uit Zwolle die al van menig optreden een waar feestje heeft weten te maken. Bekende nummers van Wolters zijn ‘Wees eens Lief’ en ‘één keer’. Nummers die regelmatig in de Sterrenparade.nl te horen zijn.

Bij Alex - Six of One (Stevige Rock)

De coverband Six of One uit IJsselmuiden speelt covers van rocksongs uit de jaren '70, '80, '90 en het heden. Six of One bestaat al sinds april 2008. Voor die tijd was de band jarenlang bekend onder de naam Eruption. In april 2008 kwam zanger Albert Ballast bij de band en vonden de bandleden dat het tijd werd voor een nieuwe naam.