Afbeelding

Tigerclub begint aan nieuw seizoen tijdloze muziek

· leestijd 3 minuten Algemeen

KAMPEN – De jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw schonken ons misschien wel de beste muziek uit de recente geschiedenis. Veel nummers uit die tijd staan nog altijd als een huis. Daar al dansende naar luisteren met oude vrienden is een ultiem tripje ‘down memory lane’. Maar niet alleen de ‘oudere jongere’ geniet van dit beproefde recept weten ze bij de Tigerclub.

Als salonboot De Veerman van Kampen op zondag 29 september het ruime sop kiest voor de aftrap van een nieuw seizoen Tigerclub door de Blue Finger Connection zal ook menig twintiger en dertiger zich goed kunnen vermaken.

“We beginnen aan ons twintigste seizoen. Dat doen we niet met precies hetzelfde publiek maar dan alleen een stuk ouder. Ieder jaar zien we weer nieuwe en ook jongere gezichten”, constateert Jac Ruiten. Voor de Kamper zanger is dit het levende bewijs dat de beste muziek uit de jaren zestig en zeventig een lange houdbaarheidsdatum, zo niet eeuwigheidswaarde, heeft.

Inmiddels blijkt ook de Tigerclub van de lange adem te zijn. Het geheim schuilt in een relatief eenvoudig concept waarbij de organisatie met al haar muzikale ervaring borg staat voor kwalitatief uitstekende bands. Ruiten: “In de loop der jaren hebben we wel geleerd dat goede coverbands met een allround repertoire het meest in de smaak vallen. Dus niet een coverband die alleen rocknummers, pop, blues of soul speelt, maar een formatie met ras-muzikanten die alle populaire genres beheersen.”

De organisatie blijkt andermaal geslaagd in haar zoektocht. Dat vindt ook Rob van der Weerd. Het Kamper bandlid van de Blue Finger Connection schuift iets later aan tijdens het interview bij Ruiten thuis. Als laatstgenoemde even het antwoord schuldig moet blijven op een vraag over de algehele programmering van het komende seizoen belt hij Van der Weerd. Die blijkt in de buurt te zijn en besluit meteen maar even langs te komen.

Wat Van der Weerd betreft, mag de liefhebber zeker ook 24 november in zijn agenda noteren. Dan treedt de Arrow Classic Rockband op. In die band zitten de oud-leden Wil Hietbrink (zang) en Ian Rijksen (drum) van Full Circle dat geldt als een van de beste coverbands. Van der Weerd: “Het zijn muzikanten die nummers spelen waar anderen zich liever niet aan wagen. Althans niet aan het begin van het optreden als de mensen in het publiek nog allemaal nuchter en scherp zijn”, merkt Van der Weerd met een kwinkslag op.

Een speciale editie is er volgens hem op 28 december. Dan is het de beurt aan de Casanova’s, een gelegenheidsformatie met bekende artiesten van eigen bodem: Bauke Bakker, Gertjan van der Weerd en Geert Leurink. Aan deze artiesten de eer om het jaar 2019 muzikaal af te sluiten in ’t Ukien.

Lokaal talent

Het past in de traditie van de Tigerclub om zangers en muzikanten uit de eigen regio een podium te bieden. Dat wil zeggen als ze ook echt goed zijn. Ruiten: “Net als in voorgaande jaren zijn we er ook nu weer in geslaagd om die bands vast te leggen die we echt willen. Soms kan een band niet of past het niet binnen het budget, maar we zijn absoluut selectief.” Naast dat de coverbands op eigen wijze bekende klassiekers uit de jaren zestig en zeventig vertolken (afwisseling met recenter werk is toegestaan) moet het dansbare muziek zijn wat ze brengen. Het gaat om beleving en daarin slaagt de Tigerclub vaak cum laude. “We voorzien duidelijk in een behoefte. Misschien ook wel omdat er niet heel veel events zijn voor de wat oudere jeugd”, zegt Ruiten lachend.

De Blue Finger Connection zal op zondag 28 september bewijzen dat energie niet verdwijnt, hooguit terugkomt in een andere vorm. Met van der Weerd binnen de gelederen maar ook zangeres Anne-Linn Beekhof. Zij is de nieuwe frontvrouw van de band die bekendstaat om zijn blazers. Van der Weerd: “Het is voor het eerst dat we een zangeres hebben. Ze heef een geweldige stem. We zijn heel blij het haar en het publiek heeft een extra reden om te komen.”

Kaarten

De Tigerclub organiseert gedurende het seizoen optredens in De Vier Jaargetijden, De Unie, De Bastaard en ’t Ukien. Het seizoen wordt traditioneel afgetrapt met een optreden op het water. Kaarten zijn daardoor iets duurder dan normaal maar met 16,50 in de voorverkoop en dus een vaartocht inbegrepen nog altijd voordelig te noemen. “We willen het kostendekkend houden”, aldus Ruiten. Kaarten zijn te koop bij Fa Goosen in de Oudestraat, café de Unie, café De Lantaarn, café restaurant De Bastaard. Een kaartje aan de deur kost 18,50 euro. De Veerman van Kampen vaart uit om 14.00 uur.