Afbeelding
archiefbeeld

Koninklijke onderscheiding voor Greet Fikse - Van Dijk

Algemeen

KAMPEN - Burgemeester Sander de Rouwe reikt dinsdagavond 30 november in Utrecht een Koninklijke onderscheiding uit aan de secretaris van het sectiebestuur Inlineskaten van de KNSB, mevrouw Fikse - Van Dijk uit Kamperveen. Zij neemt afscheid van het bestuur tijdens de gezamenlijke vergadering van de sectiebesturen van de KNSB en de gewesten. Greet Fikse-Van Dijk is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Zij zet zich al ruim 30 jaar in voor de schaatssport in Nederland en het inlineskaten in het bijzonder. In de jaren ‘90 is zij begonnen als vrijwilliger bij de Skate Bond Nederland die later is opgegaan in de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB).

Al sinds jaar en dag is zij secretaris in het landelijke sectiebestuur inlineskaten. Naast haar verantwoordelijkheden en taken als bestuurlijk vrijwilliger was zij bovendien bijna altijd te vinden achter de inschrijftafel of als belangstellende tijdens regiowedstrijden. Door haar jarenlange kennis en expertise heeft Greet Fikse er aan bijgedragen dat de sport door de jaren heen naar een hoger niveau werd gebracht. Zij was een waar boegbeeld voor de sport en een vraagbaak voor atleten en begeleiders.

De KNSB heeft voor de diverse disciplines secties met elk een eigen bestuur. De secties zijn verantwoordelijk voor een goed verloop van de activiteiten in hun schaatsdiscipline en stellen jaarlijks een sectiebeleidsplan en begroting op. De secties organiseren tevens de landelijke wedstrijden en coördineren de regionale wedstrijden, zodat de wedstrijdplanning goed verloopt.

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Algemeen Ingezonden 18 uur geleden
Afbeelding
(video) Insluiper steelt geld bij cafe´ in Kampen video 18 uur geleden
Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.