Afbeelding
foto aangeleverd

Kampereiland in het licht

Algemeen

KAMPEN - Tijdens de donkere dagen voor kerst zetten Streekbelangen Kampereiland en IJsseldelta Boert Bewust het Kampereiland in het licht. Op 15, 16 en 17 december kan vanaf 17 tot 21 uur een route van circa 35 kilometer worden gereden langs verlichte, historische boerderijen, woonhuizen, landbouwwerktuigen en landschapselementen.  

Kampereiland leeft van oudsher met het water. Veel boerderijen en woonhuizen liggen op eeuwenoude terpen die fier boven het landschap uitsteken. Ook het leven met het water wordt zichtbaar gemaakt. Een kolk die ooit is ontstaan door een dijkdoorbraak wordt in de spotlights gezet en ook de historische pont over het Noorddiep komt weer tot leven. Kinderen kunnen onderweg letters verzamelen die samen een woord vormen waarmee ze kans maken op een kadobon. 

De eenrichtingsroute start op de Nesweg en kan eenvoudig worden gereden via borden die langs de weg geplaatst staan maar ook via het routekaartje. De route eindigt aan de Middendijk. Alle informatie over ‘Kampereiland in het licht’ is te vinden op www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten

Deze foto geeft het vooroorlogse Wittenstein bij Kamperveen weer. 
Oorlogsverhalen van Groot IJsselmuiden (2/3): Cees Visscher, Kampen en Kamperveen Algemeen 2 mei, 12:53
Hendrik van't Veer één van de personen uit de verzetsgroep Wilsum.
Oorlogsverhalen uit Groot IJsselmuiden (3/3): De verzetsgroep Wilsum in beeld Algemeen 2 mei, 12:52
Afbeelding
Orgelconcert op Hemelvaartsdag door Evan Bogerd Algemeen 2 mei, 12:40