Afbeelding
foto aangeleverd

Kampenaren geven hun geluk een 8

Algemeen

KAMPEN - Citymarketingorganisatie Kampen Partners heeft onderzoek gedaan naar het geluk en de hartelijkheid van Kampen. De resultaten: Kampenaren vinden zichzelf over het algemeen een stuk gelukkiger dan andere Nederlanders (rapportcijfer 8,0). Ze vinden zichzelf heel hartelijk (7,9) en Kampen behoorlijk hartelijk (7,6).

Ondanks de coronaproblemen gaven de inwoners van de gemeente Kampen hun geluksgevoel in 2021 een 8 als rapportcijfer. Dat is een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde. Enkele toelichtingen die hierbij werden gegeven: “Blij met privéleven, getrouwd + 2 kids. Werkzaam en bovendien gezond en beide ouders zijn nog in leven waarmee ik leuke dingen doen. Het cijfer kon geen 10 worden omdat ik alleen ben komen te staan, maar ik krijg mijn leven weer op de rails. Omdat ik blij ben met mijn familie en vrienden. En ik ben blij dat ik gezond kan leven en naar school kan gaan!”.

Hartelijk

Kampen profileert zich als ‘Hartelijke Hanzestad aan het water’. Maar wordt die bewering ook waargemaakt? Uit de steekproef blijkt, dat de inwoners de hartelijkheid van hun gemeente met een 7,6 waarderen. Ze schatten hun eigen hartelijkheid hoger in, met een 7,9. Enkele citaten uit de ingevulde formulieren: “Leuke buurt, vriendelijke mensen. Grafhorst is geweldig. De mensen zijn goed voor elkaar”.

Onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 200 inwoners van Kampen. Enquêteurs zijn in 2021 langs een aselecte steekproef van woningen gegaan en hebben daar anonieme vragenlijsten in laten vullen door de bewoners. Het is de bedoeling dit onderzoek in de komende jaren regelmatig te herhalen, om zo vergelijkingsmateriaal te verzamelen. Meer informatie is beschikbaar op www.kampenpartners.nl

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22