GBK heeft vertrouwen in Kamper uitvoering WMO

Algemeen

KAMPEN - Gemeente Belang Kampen heeft vertrouwen in de wijze waarop het huidige college uitvoering geeft aan de transitie van de WMO, Jeugdzorg en participatie. De partij maakte zich hierover zorgen, met name omdat het college de uitvoering over drie wethouders verdeelde. Een gesprek op het stadhuis zorgde ervoor dat de partij ervan overtuigd was dat 'de gemeente op dit moment keihard aan het werk is om de transitie goed te verankeren'.

Gemeente Belang Kampen heeft dit jaar twee sessies met ervaringsdeskundigen georganiseerd. Het doel van de bijeenkomsten was om inzicht te krijgen in de vragen die er leven onder de clientengroepen. Daarbij ging het over jeugdhulp, mantelzorgers, ouderenzorg en meer. Naar aanleiding van de gesprekken is een lijst met 38 vragen opgesteld.
Op dinsdag 4 november togen raadslid Nardus Koster en fractiesecretaris Piet Bergstra naar het stadhuis om antwoord op deze vragen te krijgen. "Er volgde een openhartig gesprek met de teamleider Beleid en Subsidie waarbij alle 38 vragen werden nagelopen.", aldus de partij. "Op nagenoeg alle vragen kregen wij een antwoord."
GBK heeft vertrouwen dat de transitie in Kampen goed gaat komen en zegt respect te hebben voor 'de wijze waarop het gemeentelijk apparaat deze gigantische operatie aanloopt'.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.