Afbeelding
Foto Tennekes

Jongeren dagen raadsleden uit bij Groot Kamper Scholierendebat (4 foto’s)

Algemeen

Vrijdag 11 maart 2022 vond in de raadzaal van het gemeentehuis het Groot Kamper Scholierendebat plaats. Aan dit succesvolle evenement, dat jaarlijks door CDJA IJsseldelta georganiseerd wordt, deden deze jaargang teams van het Ichthus College en de Pieter Zandt mee. Ook een aantal raadsleden namen deel. 

Aan het Groot Kamper Scholierendebat doen voornamelijk leerlingen uit de bovenbouw van de middelbare scholen uit Kampen mee. Zij gaan in Lagerhuisopstelling met elkaar in debat over een aantal van tevoren gedeelde stellingen. In 2021 kon het debat door het coronavirus niet doorgaan, maar dit jaar heeft CDJA IJsseldelta de draad weer opgepakt. Wethouder Bas Wonink (CDA), Tweede Kamerlid Hilde Palland (CDA) en journalist Nick de Vries (Weekblad De Brug) zullen als driekoppige jury de bokaal voor het beste team en de prijs voor de beste individuele debater gaan uitreiken.

Een team bestaand uit commissie- en raadsleden en schaduwfractieleden van verschillende politieke partijen zal ook weer aan het debat deelnemen. Medewerking is verleend door Steven Zwitser (GBK), Bernhard van den Belt (SGP), Rick de Breij (PvdA), Kyra Selles (D66), Anne Christina Faber (GroenLinks), Martine Wiltjer (ChristenUnie), Lammert Bastiaan (Kampen Sociaal) en Robertjan de Wilde (CDA). Zij horen ter plekke of zij voor of tegen de stelling moeten pleiten. De nadruk lag zodoende op de kunst van het debatteren; niet op persoonlijke standpunten of overtuigingen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding