Vincent en Richard Corjanus met de schemerlamp van Beau
Vincent en Richard Corjanus met de schemerlamp van Beau (foto: Maarten van Gemert)

Drama en avontuur met en van Vincent Corjanus

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – In de grote zaal boven in de Stadskazerne blikte Vincent Corjanus (26) afgelopen vrijdag terug op zijn afgelopen tien jaar. Daarin is hij gaan schrijven en zingen en zo schetste hij ook met tekst en muziek wat hij zoal meegemaakt heeft. Bibliotheek Kampen hoopt deze ’kleinkunstavonden’ vaker te houden. Aanstormend dichttalent mocht de zaal opwarmen voor een avond vol rauwe èn fijne poëzie.

Samen met zijn broertje Richard trekt Vincent door het land met het programma ’Drama en avontuur’. Daarin zingt hij nummers van zijn nieuwe, gelijknamige cd en draagt hij gedichten voor uit zijn inmiddels meerdere dichtbundels tellende oeuvre. Aan Emma Geert, Maureen Lenters en Beau Voerman was de eer om het publiek in de (poëzie)stemming te brengen, wat zij vol overgave deden - zelfs in het donker.

Decennium
Met de toer langs bibliotheken en theaters sluit Vincent het voorbije decennium voor hem af. In dat kader verschenen in februari 2020 reeds de verzamelbundel ’Alles wat achter ligt’ en de verzamel-cd ’De Weg naar huis’. De toer die daaraan gekoppeld was, werd verstoord door een virusuitbraak. Hij pakt de draad weer op met de nieuwe cd waarvan hij, op één na, alle nummers zelf geschreven heeft en opgenomen in zijn Zwolse thuisstudio. Behalve Zwollenaar noemt hij zich ook Kampenaar.

Schemerlamp
De zelfbenoemd ‘poëziepopper’ gaf eerst het podium aan drie jonge dichters die hij waardeert om hun eigen stijl: „Het schuurt en dat is mooi om te zien op het podium”. Emma droeg haar drie gedichten in vervoering voor en Maureen deed twee bekentenissen: ze heeft geen binding met Kampen en haar gedichten ontberen een titel. Beau had de schermerlamp van thuis meegenomen. Terwijl biebprogrammeur Anne Marth Kuilder de lichten doofde, schoof iedereen zijn en haar stoel in een kring rond de bescheiden lichtbron. Hoe knus kun je het toch maken in een grote, moderne zaal. In het volle licht vervolgden Vincent en Richard de avond. Zij vertolkten het leven. Vol drama en avontuur.


Emma Geerts draagt voor uit eigen werk (foto: Maarten van Gemert)

Afbeelding
Hans Nijland kreeg de zaal helemaal stil tijdens de IJVV-sponsoravond (9 foto's) Sport instagram 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuw dagelijks bestuur Waterschap Drents Overijsselse Delta geïnstalleerd Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Wit-Blauw/Green Organics verlengt met hoofdtrainer en contracteert teammanager Sport Ingezonden 17 uur geleden