De Missfinalistes met rechts in groenblauwe (aqua) galajurk Annelies Visscher
De Missfinalistes met rechts in groenblauwe (aqua) galajurk Annelies Visscher (foto: Maarten van Gemert)

Annelies Visscher grijpt naast de titel Miss Beauty of Overijssel 2022

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Maarten van Gemert) 
ALMELO – Ze was doorgedrongen tot de finale maar in de eindstrijd liep Annelies Visscher de bekroning tot Miss Beauty of Overijssel 2022 mis. In een wervelende show in het Theaterhotel in Almelo legde de stoere meid uit Brunnepe het af tegen de vele andere schoonheden die Overijssel kent. De jury had haar handen vol aan de vele titels die werden uitgedeeld.

Uiteindelijk werd Jolanda Bahini (22) uit Enschede gekroond tot mooiste dame van de provincie. Zij mag Overijssel nu vertegenwoordigen in de landelijke finale op 2 juli. De Almelose Danae Slooff (16) werd uitgeroepen tot Miss Teen of Overijssel 2022. Met haar kwam het leeuwendeel van de kandidaten uit het oosten van de provincie. Annelies Visscher heeft laten zien dat West-Overijssel ook vrouwelijk schoon herbergt. Op de foto krijgt iedereen een gele roos van de vader van een in het verleden overleden en nog steeds geëerde Miss. Rechts in groenblauwe galajurk staat Annelies en derde van links winnares Jolanda.

Misses
Een waaier aan misstitels werd toegekend tijdens de provinciale finale. Miss Beauty en Miss Teen of Overijssel kregen een “first runner up” (Rosan Schoemaker respectievelijk Isabel van Spijker) en een “second runner up” (Ruby-Ann Munsterhuis respectievelijk Sophie Nijkamp). Daarnaast werden er titels toegekend als Miss Congenality, Popularity, Charity, Media, Photogenic en Miss Huid en Haar (naar de sponsor uit Rijssen). Miss Intercontinental Overijssel 2020/2021, Floor de Haan (16) uit Oldenzaal, behoudt haar titel omdat die eruit gaat.
Na een gezamenlijke opkomst van alle kandidaten, volgde de rondes in body, die één schouder bloot liet, en in badkleding, een smalle lichtgekleurde bikini of een bredere zwarte, zoals Annelies droeg. Na een catwalk volgde de ronde in galajurk, die de tante van Annelies speciaal voor haar gemaakt had, en toen werd de tussenstand opgemaakt.Schifting
Van de twee keer twintig kandidaten gingen er na een eerste oordeel door de jury tien door voor de Beauty- en Teentitel. Op dat moment verdween Annelies in de coulissen om er op het einde nog uit te komen toen de winnaars bekend werden gemaakt. Na die climax vielen alle kandidates elkaar als één grote vriendinnenclub in de armen. De top tien van misskandidaten kwam kort aan het woord om op een stelling te reageren. Meer zat er niet in maar, verzekert Charina Bartels, vice-president van de Overijsselse organisatie, in het voortraject is er zeker naar meer gekeken dan uiterlijk schoon. Niet voor niets zijn de eisen aan een Miss Teen (15-18 jaar) en Miss Beauty (19-27 jaar) geen strafblad, geen kinderen, niet getrouwd of gescheiden, Nederlandse nationaliteit èn een mooie uitstraling plus goed stel hersens.

Zelfvertrouwen
Aan al die eisen voldoet Annelies Visscher, geboren in Zwolle en getogen in Brunnepe. Getrouwd is ze nog lang niet en haar hersens mocht ze meteen na de enerverende avond inzetten voor de examenweek van haar VeVa-opleiding. De stoere meid hield zich goed staande in Almelo waar af en toe bij andere kandidates de onervarenheid of zenuwen zichtbaar waren. Annelies heeft veel geleerd, leuke contacten opgedaan en een geweldige tijd gehad in de voorbereiding. Bij de finale was ze bijna onherkenbaar gemaakt door de visagiste en coiffeur. Dit in schril contrast met het straks weer in legertenue door het veld kruipen of in verschoten kledij met de jaarwisseling de straten van Brunnepe onveilig maken met haar melkbus.


Alle titelwinnaars met middenin Jolanda Bahini als Miss Beauty of Overijssel 2022 (foto: Maarten van Gemert)