Rene van Wendel achter het orgel.
Rene van Wendel achter het orgel. Foto: RAAK Media

Psalmzangavond in Dorpskerk IJsselmuiden voor Oekraïne

Algemeen

(door Niek Teune)
KAMPEN/IJSSELMUIDEN – Organist René van Wendel uit Grafhorst organiseert op zaterdag 7 mei een niet-ritmische psalmzangavond in de Dorpskerk van IJsselmuiden. De avond staat onder leiding van ds. A. Verschuure. De psalmzangavond is gratis toegankelijk; wel wordt er gecollecteerd voor noodhulp aan Oekraïne. 

De laatste psalmzangavond die Van Wendel organiseerde, dateert van oktober 2019. De Grote Kerk van Hasselt vormde toen het decor van een avond waarop een cd opgenomen werd. Door het coronavirus werd het daarna nagenoeg onmogelijk om een psalmzangavond te organiseren. “We proberen nu weer heel voorzichtig de draad op te pakken. Dat begint op 7 mei met een kleinschalig initiatief in onze eigen gemeente. De cd is dan ook te koop voor 10 euro”, zegt René van Wendel. 

In lijn met de eerder georganiseerde psalmzangavonden, is de Dorpskerk van IJsselmuiden vrij toegankelijk. Zowel de aanschaf van een kaartje als het reserveren van een plekje in de kerk is niet aan de orde. Van Wendel: “Tijdens de avond wordt wel gecollecteerd voor twee goede doelen. De helft van de opbrengst gaat naar stichting Help Zhitomir. Deze stichting probeert middels financiële en praktische hulp oorlogsslachtoffers te ondersteunen in dagelijks onderhoud en huisvesting. Daarnaast sponsoren we een hulpgoederentransport naar Oekraïne, waarvoor een bedrijf uit Dronten het initiatief genomen heeft.” 

De deuren van de Dorpskerk zijn op zaterdag 7 mei om 19.00 uur geopend. De psalmzangavond begint om 19.30 uur en zal rond 21.00 uur afgelopen zijn. Tijdens de avond zullen de psalmen niet-ritmisch gezongen worden, met bovenstem.

Dit is een partnerbijdrage van Niek Teune Freelance Textwriting.

Barry Kiel

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 18 uur geleden