Afbeelding
Foto: Tennekes

Echtpaar Harmanny ontvangt een Koninklijke onderscheiding (3 foto’s)

Algemeen

Woensdagmorgen 27 april 2022 ontving het paar Harmanny een Koninklijke onderscheiding, in verband met familieomstandigheden konden zij niet aanwezig zijn bij de traditionele lintjesregen afgelopen dinsdag. Tijdens de lintjesregen worden burgers beloond voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. 

De heer G.D. (Gerrit) Harmanny en mevrouw A.G. (Anneke) Harmanny-Kooistra, Kampen / 

beiden Lid in de Orde van Oranje–Nassau
De heer en mevrouw Harmanny hebben zich vanaf het moment dat zij in Kampen zijn gaan wonen ingezet voor mensen die meestal door psychiatrische problematiek minder gezien en gekend werden. De heer Harmanny bood praktische hulp en ondersteuning daar waar zij dat nodig hadden. Daarnaast bood hij hen een luisterend oor en mensen waren welkom bij hen thuis. Zij hebben hun huis, gezin en hart opengezet voor maatschappelijk kwetsbare mensen in deze maatschappij. De mensen die door het echtpaar Harmanny werden geholpen hadden vaak een beperkt familienetwerk om op terug te vallen. 

Daarnaast zijn de heer en mevrouw Harmanny actief binnen de Bazuinkerk te Kampen. De heer Harmanny is actief binnen de kerkenraad en mevrouw Harmanny is sinds 2019 bevestigd als diaken. Daarvoor verrichtte zij ook veel diaconale taken op vrijwillige basis. Ook hebben zij samen 5 jaar de rubriek ‘Uit de gemeente’ in het kerkblad gevuld. De heer Harmanny is tevens voorzitter van stichting Ont-moet. Deze stichting organiseert activiteiten om mensen in de stad Kampen met elkaar te verbinden. Mevrouw Harmanny was in het verleden actief binnen het bestuur van basisschool De Mirt en later als begeleider van de overblijf. 

Afbeelding
Afbeelding