Afbeelding
Foto: archiefbeeld

Conceptlijst met aanwijsplekken carbidschieten bekend gemaakt

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 10 mei de conceptlijst met aanwijsplekken voor carbidschieten bekend gemaakt. Bij het vaststellen van deze lijst is opnieuw een zogeheten afwegingskader voor carbidschieten gebruikt dat ook door het college is vastgesteld.

Om overlast van carbidschieten in de bebouwde kom van Kampen en IJsselmuiden te beperken zonder het carbidschieten geheel te verbieden, is de gemeente Kampen een aantal jaren geleden begonnen met het aanwijzen van locaties waar geschoten mag worden. Carbidschieten in de bebouwde kom is daarmee niet meer overal toegestaan maar alleen op de aangewezen plekken. Deze aanpak werkt volgens burgemeester De Rouwe over het algemeen tot tevredenheid van betrokken partijen. “Bij het aanwijzen en evalueren van schietlocaties werken we in de werkgroep jaarwisseling nauw samen met het Schuttersgilde, WijZ Welzijn en politie. Iedereen die vorig jaar een zienswijze of bezwaarschrift heeft ingediend, krijgt het ontwerpbesluit nu thuisgestuurd. Ook wordt de conceptlijst met aanwijsplekken weer ter inzage gelegd. Daarop kunnen alle inwoners reageren. De inzagetermijn is ten opzichte van vorig jaar met twee weken verlengd.”

Afwegingskader

In het zogeheten ‘Afwegingskader carbidschietlocaties gemeente Kampen 2022-2023’ staan criteria om de geschiktheid van een locatie voor carbidschieten te bepalen. Criteria om een schietplek aan te toetsen zijn bijvoorbeeld de ligging ten opzichte van speeltuinen, winkels en zorgcentra, veiligheid, bereikbaarheid voor hulpdiensten, draagvlak en het ruimte bieden aan schutters en stimuleren van buurtbinding. Ook kunnen persoonlijke omstandigheden van zwaarwegende aard een rol spelen waardoor het niet wenselijk is een locatie aan te wijzen. Het werken met een afwegingskader loopt vooruit op de raadsbreed aangenomen motie ‘Oud-nieuw-visie’ van D66, GroenLinks, VVD, GBK, PvdA en het CDA. Daarin wordt gevraagd om notitie met een visie voor de oud-en-nieuw-viering in de komende vijf jaar als basis voor maatregelen en lokale regels ‘met aandacht voor het behoud van tradities, veiligheid en beperking van overlast voor milieu, mens en (huis)dieren. Het opstellen van dit meerjarenbeleid is een intensief en langdurig traject dat pas – naar verwachting – oktober 2022 wordt afgerond.

Locaties carbidschieten

In het ‘Ontwerp-Aanwijzingsbesluit carbidschieten gemeente Kampen 2022-2023 geeft het college aan welke locaties in Kampen en IJsselmuiden de gemeente van plan is om aan te wijzen als locaties waar carbidschieten zal worden toegestaan tijdens de jaarwisseling 2022-2023. De lijst kent enkele veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Het Burgemeester Berghuisplein, Ommelandsingel (parkeerplaats winkelcentrum Hanzewijk 2) en de Priorstraat worden dit jaar aangewezen als schietplek. Hierover is overleg gevoerd met omwonenden. Deze locaties vervangen andere locaties waar dit jaar bouwwerkzaamheden plaatsvinden.

Zienswijze

Het ontwerp Aanwijzingsbesluit ligt vanaf volgende week ter inzage in het stadhuis. Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen bij het college. Meer informatie staat op de Gemeentepagina’s in huis-aan-huiskrant De Brug van 17 mei 2022 en vanaf dan ook op www.kampen.nl/jaarwisseling

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00