Afbeelding
Foto: aangeleverd

Gastgezinnen gezocht

Algemeen

REGIO – Afgelopen Pasen kwamen kinderen uit Berlijn om in deze regio vakantie te vieren. De medewerkers van Stichting Pax Kinderhulp zijn bezig voor de komende zomervakantie. Zij zoeken gastgezinnen voor de periode van 30 juli tot en met 19 augustus 2022 die een Berlijns kind een onvergetelijke vakantie willen bezorgen. Onder andere in de regio Zwolle. Het gaat om kinderen van 6 t/m 12 jaar die vanwege problemen van vooral sociaaleconomische aard geen normaal gezinsleven kennen.

Berlijn is een mooie wereldstad, maar kent ook zijn keerzijde. Mensen aan de onderkant van de samenleving hebben te maken met werkloosheid en sociale vereenzaming, wat vaak gepaard gaat met vluchten in drank, drugs en apathie. De kinderen zijn hier de dupe van en groeien op in onzekerheid zonder de liefde en aandacht en mogelijkheden tot ontplooiing.

Een aantal weken in een gastgezin betekent voor een kind genieten van kleine dingen, samen ontbijten, samen boodschappen doen, ’s avonds in bed gestopt worden, een spelletje… Gastouders geven zo’n kind onvergetelijke vakantieherinneringen, een ervaring voor het leven. Het unieke van de actie Berlijn is dat de kinderen opnieuw uitgenodigd kunnen worden. Hierdoor kan een relatie voor het leven ontstaan.

Medewerkers van Pax Kinderhulp komen graag vrijblijvend praten met wie belangstelling voor dit project heeft. Ze bereiden iemand voor en geven ondersteuning tijdens het verblijf van de kinderen. Voor meer informatie: Jenneke van Elp (06) 20664943 of Roel Apperlo (038) 4220376 en www.paxkinderhulp.nl