Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nationale Donutdag bij Leger des Heils

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het Leger des Heils en donutproducent Donut Worry Be Happy houden vrijdag 3 juni opnieuw de Nationale Donutdag. Ook dit jaar koppelen de organisaties traditie aan het beleven van een geluksmomentje. Belangrijkste doel daarbij: samen eten, delen, elkaar beter leren kennen. De donuts worden op deze dag door het hele land gratis verstrekt via de buurthuiskamers van het Leger des Heils.

Nationale Donutdag wordt ook in Kampen gevierd. Vanuit Korps Kampen aan de Boven Nieuwstraat 35 kan iedereen gezellig langskomen om vervolgens samen een donut te eten en een geluksmoment te delen.

‘National Donut Day’ is overgewaaid vanuit Amerika, waar deze dag ook verbonden is aan het Leger des Heils. Op iedere eerste vrijdag van juni worden daar gratis donuts uitgedeeld. Met de Nationale Donutdag sluit het Leger des Heils aan bij deze traditie. In de samenwerking met producent Donut Worry Be Happy, staat de gedachte ‘happiness is only real when shared’ centraal. Samen delen staat dan ook centraal. Samen met iemand uit de buurt een geluksmoment delen, elkaar beter leren kennen, onder het genot van een heerlijke donut.

Duurzaam

De donuts worden gemaakt met duurzame ingrediënten waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Tijdens Internationale Donut Dag kan er genoten worden van 3 smaken: Donut Zafari, Donut Noisette en Donut Hé Clair. Alle drie soorten zijn geschikt voor vegetariërs en zijn zowel halal als koosjer.

Historie

De traditie van Donutdag voert terug tot de Eerste Wereldoorlog, waar heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts overhandigden aan frontsoldaten. De soldaten juichten de donuts toe en noemden de vrouwen van het Leger des Heils al snel ’donutmeisjes’. De eenvoudige donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen van de frontlinie vechtende mensen te verlichten. Tegenwoordig deelt het Leger des Heils in Amerika en veel andere landen nog altijd donuts uit. Tijdens elk soort noodsituatie in vredestijd – branden, overstromingen, aardbevingen, doorvoerstakingen, stroomuitval – hebben de mobiele kantines van het Leger des Heils duizenden burgers voorzien van donuts.